Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

K: Posttraumatisk stress baner vejen til statsborgerskab

Blå partier slår alarm over stor stigning i antallet af dispensationsansøgninger om posttraumatisk stress.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antallet af ansøgninger om dansk statsborgerskab hvor posttraumatisk stress (PTSD) gives som dispensation for kravet om gode danskkundskaber er steget voldsomt.

Det har integrationsordfører Naser Khader (K) konstateret ved selvsyn, efter han har gennemset hundredvis af dispensationsansøgninger.

Og det får nu den konservative politiker til at stille spørgsmål ved diagnosen i Berlingske :

»Der er gået inflation i det. Folk har fundet ud af, at hvis man kan få PTSD som diagnose, er det den lige vej til dansk statsborgerskab«, siger Naser Khader til avisen.

Han får opbakning af Dansk Folkeparti og Venstre, og sammen slår de tre partier i blå blok nu alarm over de mange PTSD-ramte, som sidste år førte til en kraftig stigning i antallet af dispensationer.

I perioden 2011 til 2013 blev der givet dispensationer, så 200 til 300 personer årligt kunne blive danske statsborgere uden at tage den ellers obligatoriske danskprøve.

Det var en praksis, der hvilede på et cirkulære fra VK-regeringen, som udelukkede PTSD som gyldig grund til at undgå danskkravet.

I 2014 steg antallet til cirka 1700 dispensationer, og i de første to måneder af 2015 blev der givet 600 dispensationer. Samtidig indførte Thorning-regeringen i 2013 PTSD som dispensationsgrundlag.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden