Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
TAMILSAG. Skandalen omkring det ulovlige stop for tamilske familiesammenføringer og bestræbelserne på at dække over det endte med at koste regeringen Schlüter livet.
Foto: MORTEN LANGKILDE (Arkiv)

TAMILSAG. Skandalen omkring det ulovlige stop for tamilske familiesammenføringer og bestræbelserne på at dække over det endte med at koste regeringen Schlüter livet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ombudsmanden står med »en meget skidt sag«

Gammeltoft-Hansens rolle i Tamilsagen er uheldig, mener flere politikere.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ombudsmand Gammelftoft-Hansens videregivelse af oplysninger i Tamilsagen er »en meget skidt sag«.

Det mener SF's medlem af Folketingets præsidium, Holger K. Nielsen.

Afsløringen af, at Tamilsagen blev afsløret takket være fortrolige oplysninger, som ombudsmanden gav videre til en journalist på Weekendavisen får flere til tage afstand fra den optræden.

Han har jo ikke selv direkte refereret fra møderne, men har haft en mellemrolle, så det er i en gråzone.

SF: Vigtigt, om informationerne blev opnået privat Holger K. Nielsen finder det dog afgørende, at Gammeltoft-Hansen ikke videregav oplysninger, han fik gennem sit arbejde.

»Der er en væsentlig forskel på, om han har brugt sin rolle som ombudsmand eller om han har fået oplysningerne i privat sammenhæng. Jeg synes ikke, at rollen som ombudsmand bliver rodet ind i det, fordi han har fået oplysningerne som privatperson«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Han sekunderes af socialdemokraten Mogens Lykketoft, der også er medlem af præsidiet.

»Uafhængigt af, hvad Tøger og Gammeltoft-Hansen siger, så var der jo mange andre kilder til, hvad der faktisk foregik. Jeg havde gennem gode journalistiske kontakter et meget præcist billede af, hvordan sagen skred frem. Og det var ikke Gammeltoft, der var kilden«, siger han.

Portrætbog afslører kilden til Tamilsagen

Oplysningerne om, at Gammeltoft-Hansen orienterede Weekendavisen om fortrolige oplysninger i Tamilsagen kommer fra Politikens nu afdøde chefredaktør Tøger Seidenfaden. Han afslører kilden i en ny portrætbog.

LÆS OGSÅ

De konservatives politiske ordfører, Carina Christensen, tager afstand fra åbenmundetheden.

»Han har jo ikke selv direkte refereret fra møderne, men har haft en mellemrolle, så det er i en gråzone. Men det er klart, at det er kritisabelt, hvis han har brudt fortroligheden omkring nogle oplysninger i forbindelse med sit embede«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden