Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sæson. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på vej til gudstjeneste på folketingets åbningsdag og dermed officielt starten på en ny politisk sæson. Det er tredje gang, at Lars Løkke som statsminister holder åbningstale.
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Sæson. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på vej til gudstjeneste på folketingets åbningsdag og dermed officielt starten på en ny politisk sæson. Det er tredje gang, at Lars Løkke som statsminister holder åbningstale.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løkke fokuserer på flygtningesituationen i åbningstale

Integrationen er slået fejl, vurderer Løkke, der lufter nyt integrationsprogram.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indledte tirsdag sin åbningstale af Folketinget med at fokusere på den ekstraordinære flygtningesituation i Europa i denne tid.

Og, fastslog Løkke rasmussen, der er ingen nemme løsninger. Ikke desto mindre understregde han, at »vi har realistiske muligheder, hvis vi ser verden, som den er«.

ANALYSE

»For det første er det klart, at Europa skal få styr på tilstrømningen. Det nytter ikke at lade Europas grænser stå åbne og kun tale om at fordele de mennesker, der kommer ind. Vi må tage fat om problemets rod (...) For det andet skal EU ikke bestemme, hvor mange asylansøgere Danmark tager imod. Vi står og vil fortsat stå uden for EU’s fælles asyl- og udlændingepolitik. Også efter folkeafstemningen den 3. december. For det tredje fører regeringen en stram udlændingepolitik. (...) For det fjerde skal vi være ærlige om, at de nye flygtninge udfordrer integrationen«, lød det fra statsministeren.

Løkke: Integrationen er slået fejl

Når det kommer til dem, der kommer til Danmark, hævdede Lars Løkke Rasmussen, at integrationen indtil nu er slået fejl.

»Efter et år i Danmark er kun én ud af ti flygtninge i arbejde eller uddannelse. Det er nedslående. Efter fire år er det kun en tredjedel. Det er trist. Og af alle indvandrere fra ikke-vestlige lande er ikke engang halvdelen i arbejde. Selvom mange har været her i 10, 20 eller 30 år. Det er dybt, dybt beklageligt«, lød det fra Løkke Rasmussen, der tilføjede:

Vi skal ud over flotte ord, varme følelser og de mange likes på Facebook. Vi skal forpligte hinanden til handling

»Det skal vi gøre bedre. Meget bedre. Jeg glæder mig over alle de gode viljer, der er sat fri de seneste uger. I virksomhederne. I foreningslivet. Hos de tusindvis af danskere, der har meldt sig som frivillige. Nu skal vi gribe de gode viljer. Vi skal ud over flotte ord, varme følelser og de mange likes på Facebook. Vi skal forpligte hinanden til handling«.

Statsministeren løftede efterfølgende sløret for, at regeringen omkring nytår vil lancere et nyt integrationsprogram.

Se

For fire år siden lånte Lars Løkke nøglerne til Statsministeriet ud til Helle Thorning-Schmidt. Men for 100 dage siden fik han dem tilbage igen, selv om hans parti gik kraftigt tilbage ved valget. Politikens tegner Philip Ytournel giver dig her et overblik over de begivenheder, der har været afgørende for Løkkes første 100 dage som statsminister. Kilde: politiken.tv / tegner: Philip Ytournel, speak: Mads Zacho, producer: Peter Vintergaard

Folketingets åbning foregår helt efter planen den første tirsdag i oktober. Denne åbning udmærker sig dog ved, at det for første gang er en kvindelig formand for Folketinget, nemlig Pia Kjærsgaard (DF), der har prestigefyldte post.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden