0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mayas sag er afgjort - men hun må vente med at se sin far og mor

Mayas mor, far og lillebror i Syrien har fået familiesammenføring. Men modsat voksne, som skal have familie hertil, er der ingen hjælp at hente, når børn skal have deres familie til Danmark, til trods for at stadig flere flygtningebørn søger om familiesammenføring.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Melissa Kühn Hjerrild
Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Adskillelse. Maya var seks år, da hun blev adskilt fra sine forældre og lillebror under flugten ud fra Syrien. En onkel fortsatte flugten med Maya og efterlod hende hos hendes moster, som var kommet til Danmark i 2012.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der var både latter og gråd i hjemmet hos den uledsagede flygtningepige ’Maya’ i fredags.

Den 7-årige pige har i over et år været adskilt fra sin far, mor og lillebror, men i fredags kom brevet fra Udlændingestyrelsen om, at familien, som stadig er i Syrien, har ret til familiesammenføring.

Maya var i Politiken 4 dage før, fordi hendes sag om opholdstilladelse og familiesammenføring trak ud. Faktisk havde familien lige fået besked om, at sagen først ville blive afgjort i slutningen af januar 2016.

Maya kom til Danmark 19. november sidste år, efter at hun under flugten blev adskilt fra forældrene og lillebroren, som i dag er internt fordrevne.

Udlændingestyrelsen oplyste, at opholdstilladelsen var blevet forsinket, fordi der var principielle overvejelser om mindreårige asylansøgere, og at der ikke var en særlig hasteprocedure for familiesammenføring mellem herboende flygtningebørn og deres familie. Det efterlyser Børnerådet ellers, fordi FN’s børnekonventions artikel 10 taler om, at sager om familiesammenføring for uledsagede flygtningebørn skal behandles på en »positiv, human og hurtig« måde.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce