Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere anklager om plagiat mod Esben Lunde

DR og Ekstra Bladet har fundet passager, der tyder på, at uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde har kopieret både andres og egne tekster.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) har i sin ph.d.-afhandling brugt formuleringer, der er meget tæt på andres og egne tekster uden at angive, hvor han taget dem fra.

Det fremgår af eksempler som Ekstra Bladet og DR offentliggør i aften. Eksemplerne stammer fra afhandlingens konklusion. Det får professor Peter Sandøe, som er næstformand for Udvalget vedrørende god videnskabelig praksis på Københavns Universitet, til at sige, at Lunde Larsen ikke har citeret Ove Kaj Pedersen, ligesom der ikke er lavet en kildehenvisning.

»Læseren får det indtryk, at de fine ord er et udtryk for forfatterens eget forsøg på at sammenfatte en central pointe i afhandlingen. Hermed nærmer vi os plagiat, som er en form for videnskabelig uredelighed«, siger Peter Sandøe til Ekstra Bladet. Professoren finder det dog svært at vurdere, om der er tale om „en sjuskefejl eller bevidst snyd“.

17 sammenfald med to offentlige hjemmesider

DR har kørt ph.d.-afhandlingen igennem computerprogrammet PlagScan, der benyttes til at identificere snyd i skriftlige opgaver på tyske universiteter. Programmet identificerer en passage i afhandlingens konklusion. Og den er problematisk, mener Bente Hagelund, der er tidligere sekretariatschef på Det Teologiske Fakultet, hvor ministerens ph.d.-afhandling blev bedømt og accepteret i december 2012.

»I konklusionen forekommer en passage, som må opfattes som plagiat, fordi forfatteren ikke har anført en litteraturhenvisning. Konklusionen kommer til at fremstå som noget, han selv har fundet ud af, mens det i virkeligheden er noget, som andre har fundet ud af«, siger hun til DR.

Programmet har desuden også 17 sammenfald med to offentlige hjemmesider.

Over for begge medier erkender Esben Lunde Larsen, at han kan have begået fejl i afhandlingen, men han afviser, at der er tale om bevidst snyd.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden