Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jobskifte. Finansminister Bjarne Corydon i maj på et pressemøde i Finansministeriet. Nu skifter han til et job i det private.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Jobskifte. Finansminister Bjarne Corydon i maj på et pressemøde i Finansministeriet. Nu skifter han til et job i det private.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EL kræver karantæne inden politikere bliver lobbyister

Det er et demokratisk problem, når ministre går direkte over til at varetage private interesser, mener EL.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skal ikke være muligt at springe direkte fra et job som folketingspolitiker til en stilling i erhvervslivet eller i lobbyorganisationer. Derfor bør der være en karantæneperiode mellem de to job.

Det siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, efter at den tidligere finansminister Bjarne Corydon (S) har annonceret, at han forlader Christiansborg til fordel for en toppost i konsulentvirksomheden The McKinsey Center for Government.

»I andre lande har man indført en karensperiode for at forhindre en stor sammenblanding mellem politiske, personlige og økonomiske interesser. Sådan et forslag vil vi nu forsøge at samle et flertal for efter nytår«, siger Pelle Dragsted i en skriftlig kommentar.

Hyrede selv McKinsey

Bjarne Corydon sad på posten som finansminister fra september 2011 til juni 2015 og hyrede i den periode McKinsey til flere konsulentopgaver for staten.

Det tætte samarbejde mellem den tidligere minister og den internationale konsulentvirksomhed bekymrer derfor Pelle Dragsted. Han frygter nemlig, at det i sidste ende kan gå ud over befolkningen.

»Som tidligere minister har man jo en masse insider-viden, en masse netværk og privilegeret adgang til tidligere kolleger. Det er klart, at lobbyvirksomheder og private interesser gerne vil have adgang til det«.

OVERBLIK

»Men det er bare ikke nødvendigvis i befolkningens interesse, at de får det. Det er med til at skabe en uhensigtsmæssig sammenblanding af private og offentlige interesser og skaber tvivl om, hvilke interesser toppolitikere varetager«, siger Pelle Dragsted.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden