Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anders Rye Skjold Jensen (arkiv)
Foto: Anders Rye Skjold Jensen (arkiv)
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er Løkkes 10 hovedbrud i 2016

Der er nok at tage fat på for Løkke, der i aften klokken 19.15 udsender sin nytårstale.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med de eftertragtede nøgler til Statsministeriet følger en stribe udfordringer, som også tårner sig op i 2016, hvor Lars Løkke Rasmussen (V) især skal løse gordiske knuder inden for det økonomiske felt.

Integration og flygtninge

Allerede på mandag vil den nye id-kontrol på grænsen mellem Danmark og Sverige være et håndfast bevis på, hvordan strømmen af flygtninge og migranter også vil præge det nye år. Den svenske kontrol kan føre til en lignende på den dansk-tyske grænse, hvilket ikke just huer tyskerne. Regeringen gik til valg på at sænke antallet af asylansøgere, der indtil videre er steget.

LÆS MERE

Boligydelse

I det nye år skal Lars Løkke Rasmussen løse en af de store knuder fra det forgangne år. Efter massiv kritik valgte regeringen i sidste øjeblik at trække forslaget om en besparelse på boligydelse til pensionister fra finansloven for 2016. Nu mangler 90 millioner kroner i kassen, og regeringen har lagt op til at genåbne diskussionen efter nytår.

LÆS MERE

Skattereform

I foråret har regeringen også lagt op til en reform, der skal sænke skatten på arbejde. Ambitionen er både at sænke skatten for de laveste arbejdsindkomster, så gevinsten ved lavtlønnet arbejde bliver større og at sænke skatten på den sidst tjente krone med 5 procentpoint. Særligt det sidste kan ende i et politisk slagsmål. Liberal Alliance har gjort til et kardinalpunkt at sænke satsen på topskatten, mens DF har sagt, at det på ingen måde er deres kop te, og at de heller ikke kan se, hvor pengene skal komme fra.

LÆS MERE

Skat

Fejl i ejendomsvurderinger, problemer med at inddrive gæld og svindel for milliarder i forbindelse med refusion af udbytteskat. Det har været et hårdt år for Skat, og regeringen har sat gang i en kriseplan, der skal løse problemerne. Det arbejde vil blive fulgt tæt dette år.

LÆS MERE

Trepartsforhandlinger

Regeringen har i sinde at indkalde lønmodtagere og arbejdsgiverne til trepartsforhandlinger. Da Helle Thorning-Schmidt i sin tid som statsminister forsøgte det samme, faldt det hele til jorden med et brag, fordi parterne slet ikke kunne blive enige. Nu vil Lars Løkke Rasmussen gøre et forsøg på at diskutere virksomheders konkurrenceevne, uddannelse, håndteringen af udenlandsk arbejdskraft og mulighederne for at flytte flere personer fra offentlig forsørgelse til job.

LÆS MERE

Finansloven for 2017

Efter sommerferien bliver den kommende finanslov for 2017 som sædvanlig et stort spørgsmål. I denne omgang er en af de særlige udfordringer, at regeringen skal finde penge til de mange flygtninge og migranter. I år er det sket ved at hente pengene på udviklingsbistanden. Men det kan kun gøres et år. Nu skal pengene findes et andet sted.

LÆS MERE

Europol

I kølvandet på danskernes nej til EU-afstemningen i december skal Lars Løkke Rasmussen forsøge at forhandle en parallelaftale om Europol på plads med EU-kommissionen, de andre medlemslande samt Europaparlamentet. En aftale skal være på plads senest i sommeren 2017. Ellers ryger Danmark ud. De diplomatiske manøvrer er allerede skudt i gang.

LÆS MERE

Udflytningen af arbejdspladser

Beslutningen er ganske vist truffet. Men den ophedede debat fortsætter og vil få fornyet kraft, efterhånden som regeringen udmønter planen om at udflytte 3.900 arbejdspladser fra hovedstadsområdet til resten af landet. Ikke mindst vil det løbende vise sig, om medarbejderne har tænkt sig at flytte med ud i provinsen, og hvad manøvren koster.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS MERE

EU/Storbritannien

I Danmark er Lars Løkke Rasmussen under pres af Dansk Folkeparti, der ønsker en mere EU-kritisk linje. Det var en af årsagerne til det opsigtsvækkende farvel til Venstre fra profilen Jens Rohde. I år bliver debatten meget nærværende, fordi Storbritannien forhandler om en genforhandling af landets forhold til EU, der muligvis skal til afstemning allerede i år. DF kræver det samme for Danmark. Men det kan skubbe Danmark væk fra Tyskland og andre lande med stor betydning for blandt andet dansk eksport.

LÆS MERE

Danmarks i den store verden

Senest 1. maj lander en udredning om den nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske virkelighed på Lars Løkke Rasmussens bord. Det er statsministeren selv, der har sat topdiplomat Peter Taksøe-Jensen til at præsentere et samlet strategisk bud på en stærkere koordinering og samtænkning af intet mindre end både udenrigs- og sikkerhedspolitik samt forsvarspolitik, handelspolitik, eksportfremme og udviklingspolitik. Et stort spørgsmål inden for forsvarspolitikken er Danmarks køb af nye kampfly, som regeringen netop har udskudt til foråret 2016.

LÆS MERE

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden