Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anders Rye Skjoldjensen (arkiv)/Anders Rye Skjoldjensen/ contact@skjoldjensen.com/ www.skjoldjensen.com
Foto: Anders Rye Skjoldjensen (arkiv)/Anders Rye Skjoldjensen/ contact@skjoldjensen.com/ www.skjoldjensen.com

Anti-Enhedslisten. Anders Samuelsen siger, at Liberal Alliance ikke vil være det nye Enhedslisten, »hvor man bare kan tage vores mandater for givet«.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samuelsen: »Vores garanti for regeringens overlevelse er væk«

Regeringen har bragt sig i en meget farlig situation ved at udskyde skatteforhandlinger til efteråret, siger LA.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringsgrundlaget vakler, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag formiddag valgte at udskyde forhandlinger om skattelettelser til efteråret.

I hvert fald hvis man skal tro regeringens støtteparti Liberal Alliance.

»Lars Løkke er løbet fra den aftale, vi havde i regeringsgrundlaget. Derfor kan vi selvfølgelig heller ikke give en garanti i forhold til regeringens overlevelse. Så det er det nye, der er sket i dag. Den garanti, vi har haft og givet i forhold til regeringens overlevelse tidligere, den er væk«, siger Anders Samuelsen (LA) i dag på TV 2 News.

Regeringen har bragt sig i en »farlig situation«

Skatteforhandlingerne skulle ifølge regeringsgrundlaget finde sted i foråret. Men på grund af de økonomiske konsekvenser af den historiske flygtningestrøm har regeringen besluttet, at der først skal udformes en 2025-plan - altså en langsigtet økonomisk plan for dansk økonomi. Den vil regeringen fremlægge til sommer, og først derefter er der plads til at snakke skattelettelser, siger statsministeren. Men den køber Anders Samuelsen ikke.

»Det er ikke godt nok, at 2025 planen kommer til sommer«, mener Samuelsen, der gentog sit tidligere tweet om, at en 2025 plan kan laves på fem timer.

»Det er det samme, som at man flygter fra regeringsgrundlaget, hvor der tydeligt står, at skatteforhandlingerne skulle komme til foråret. Dermed har regeringen selv bragt sig i en meget farlig situation«.

Liberal Alliance afviser at skulle stemme om et mistillidsvotum på baggrund af regerings beslutning om at udskyde forhandlingerne.

»Det er ikke det, vi taler om her. Vi taler om, at den automatiske garanti og velvillighed fra vores side forsvinder. For den byggede jo på noget for noget – vi hjalp reformer i efteråret med henblik på skatteforhandlingerne i foråret, som der står i regeringsgrundlaget. Det kommer så ikke«, siger Anders Samuelsen.

Men dagens udmeldinger har alligevel rystet regeringsgrundlaget. Og i modsætning til venstrefløjen er Samuelsen ikke bange for at vælte tårnet, hvis det bliver nødvendigt, siger han:

»Vi forventer, at vi kan lave gode aftaler med Løkke i fremtiden, men på det her punkt har han svigtet og løbet fra en aftale. Det synes vi ikke er særlig formålstjenligt. Vi er ikke et nyt Enhedslisten, hvor man bare kan tage vores mandater for givet«, siger Anders Samuelsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden