Pli. Teltlejren i Thisted, der huser flygtninge. Nu vil Socialdemokraterne have asylansøgere på kursus i dansk  seksualmoral, efter at piger i byen har følt sig utilpasse i bylivet.
Foto: MADS NISSEN (arkiv)/POLFOTO

Pli. Teltlejren i Thisted, der huser flygtninge. Nu vil Socialdemokraterne have asylansøgere på kursus i dansk seksualmoral, efter at piger i byen har følt sig utilpasse i bylivet.

Politik

S: Asylsøgere skal på kursus i seksualmoral

Socialdemokraterne vil have asylansøgere på kursus i seksualmoral. De skal kende spillereglerne.

Politik

Asylansøgere skal på kursus i dansk seksualmoral, så de ved, hvordan de skal opføre sig over for danske kvinder.

Det mener Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, efter at flere kvinder i Thisted har klaget over, at de har følt sig generet af asylansøgere.

»Vi skal sikre os, at vi har redskaberne til at håndtere det her. Det handler både om de hårde ting som straffe men også om mere bløde indsatser, og der foreslår vi, at alle asylansøgere får en indføring i de spilleregler, vi har i Danmark«, siger Trine Bramsen til Ritzau.

»Når man nu alligevel sidder i et asylcenter, så giver det god mening, at man får en introduktion til vores seksualmoral«.

»Helt basale regler, som vi kender, fordi vi er født her, men som man skal have læst og påskrevet, når man kommer hertil«.

Köln-sag har skabt fokus

Hun mener samtidig, at undervisningen kan få den sideeffekt, at underviserne vil kunne få øje på de asylansøgere, der udviser en afvigende adfærd.

»Dem skal man så være ekstra opmærksomme på«.

Debatten er aktualiseret af, at flere hundrede kvinder nytårsnat blev omringet og befamlet i Köln af udenlandske mænd. Også i Hamburg, Zürich, Malmø og Helsinki har myndighederne modtaget et usædvanligt højt antal anmeldelser om seksuelle krænkelser.

I går kom det så frem, at flere kvinder i Thisted, der huser en teltlejr for asylansøgere, har følt sig krænket. Krænkelserne har dog ikke ført til politianmeldelser.

Flertal på plads

Kurser i seksualmoral var senest på dagsordenen i efteråret, hvor der tegnede sig et flertal bestående af DF, K, R og S.

Hos De Radikale bakker integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen stadig op om idéen.

Det samme gør De Konservatives integrationsordfører Naser Khader.

Derfor vil Trine Bramsen kontakte Søren Pind og integrationsminister Inger Støjberg (V).

»Jeg havde en forventning om, at kurserne for længst var sat i gang, fordi der jo var et flertal. Nu vil jeg sørge for, at det sker«, siger Trine Bramsen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce