Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens DRESLING (arkiv)
Foto: Jens DRESLING (arkiv)

Afklaring. Helle Thorning-Schmidts jobjagt er nu slut efter at der har været talt og skrevet meget om hendes fremtid efter at have sagt farvel til statsministerjobbet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helle Thorning-Schmidt skal være chef for Red Barnets internationale organisation

Helle Thorning-Schmidts jobjagt er slut. Hun skal fremover kæmpe for bedre vilkår for børn over hele verden.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt skal være administrerende direktør i den verdensomspændende velgørende organisation Save The Children International, der herhjemme har Red Barnet som medlemsorganisation.

Det erfarer Politiken. Oplysningen er ikke bekræftet af Helle Thorning-Schmidt eller Save the Children International. Dermed forlader socialdemokraten Folketinget og posten som Folketingets næstformand.

Red Barnet har på det seneste været særdeles kritisk over for de asylstramninger, som Socialdemokraterne sammen med de borgerlige partier er i gang med at vedtage i Folketinget.

»Red Barnet mener ikke, at det er humant at lade den resterende sårbare familie tilbage i tre år, og at forslaget potentielt og helt bogstaveligt kan bidrage til, at børns liv og overlevelse sættes på spil«, hed det i et høringssvar fra Red barnet tidligere på året.

Sonderinger har stået på i længere tid

Ifølge Politikens oplysninger har sonderingerne mellem Helle Thorning-Schmidt og Save The Children International stået på gennem længere tid, men en endelig beslutning er gentagne gange blevet udskudt af den internationale bestyrelse, hvor den tidligere danske politiker Mimi Jakobsen sad indtil nytår.

Helle Thorning-Schmidt var sidste år i spil som ny flygtningehøjkommissær i FN-organisationen UNHCR, men stillingen gik i sidste ende til italieneren Filippo Grandi.

Da Helle Thorning-Schmidt i midten af november måtte bide i det sure æble og stille sig op foran Christiansborg-pressen for at kommentere sin egen og regeringens kuldsejlede kampagne for at sikre hende stillingen, erklærede hun samtidig sin kærlighed til de nye opgaver i Folketingets ledelse.

Den tidligere statsminister og partiformand bedyrede, at hun regnede med at genopstille ved næste folketingsvalg. Politiken nævnte ved den lejlighed for hende, at der ellers snart er et job ledigt i London som øverste chef for Save the Children International. Dengang svarede Thorning:

»Jeg ved simpelthen ikke, hvad du snakker om«.

Da Politiken spurgte igen før jul, lød svaret: »Ingen kommentarer«.

I kontakt med 55 millioner børn i 122 lande

Hvornår Helle Thorning-Schmidt er blevet opmærksom på jobåbningen i den store organisation vides ikke.

Men det har stået klart i et stykke tid, at Save the Children International fra årsskiftet skal have en ny CEO, som en administrerende direktør hedder på managementdansk. Den forhenværende direktør i Save the Children International, britiske Jasmine Whitbread, annoncerede i sommeren 2015, at hun træder tilbage.

Save the Children er én af verdens største humanitære ngo'er i et felt, der anføres af internationalt Røde Kors.

Sidste år havde organisationen ifølge egne opgørelser indtægter for over 2 milliarder dollar og var i kontakt med 55 millioner børn i 122 lande.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden