Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Red Barnet: Thorning er en stærk profil

Den tidligere danske statsminister bliver budt velkommen i Red Barnet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal være ny direktør for Internationalt Red Barnet. Det bekræfter organisationens danske afdeling i en pressemeddelelse, efter at flere medier har berettet om Thornings nye job.

Den danske organisation glæder sig over, at valget er faldet på »en så stærk dansk profil«, og byder hende velkommen som direktør.

»Jeg er overbevist om, at Helle Thorning Schmidt med sin store erfaring og internationale gennemslagskraft kan skabe mærkbare forbedringer for de dårligst stillede børn«, siger Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm.

Red Barnet forventer, at Thorning med sin baggrund som statsminister og partiformand kan påvirke internationale beslutningstagere og donorer, hvilket vil give mulighed for, at »de dårligst stillede børn kan få en endnu stærkere stemme«.

LÆS ARTIKEL

Red Barnet er i øjeblikket stærkt engageret i kampen mod en ny dansk udlændingelov, der vil begrænse visse flygtninges adgang til familiesammenføring, så de må vente tre år plus sagsbehandlingstid på at få deres børn og ægtefælle til Danmark.

Ifølge Red Barnet vil forslaget, såfremt det vedtages, sætte børns liv og overlevelse på spil.

Thorning tiltræder til april

Thornings parti Socialdemokraterne støtter forslaget fra regeringen.

Red Barnet langede i november 2014 kraftigt ud efter den daværende SR-regering, der var ledet af Helle Thorning-Schmidt. Det skete, da SR-regeringen selv strammede adgangen til familiesammenføring, så visse flygtninge skulle vente et år på familiesammenføring. Det er den regel, som Venstre-regeringen med støtte fra de borgerlige partier og Socialdemokraterne nu vil udvide til tre års ventetid.

Det paradoks er ikke nævnt i pressemeddelelsen fra Red Barnet. Her udtaler Helle Thorning-Schmidt følgende:

»Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål. Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges, alle børn skal have adgang til uddannelse af høj kvalitet, og intet barn skal leve med vold og misbrug«.

LÆS ARTIKEL

Selv om Red Barnet er kommet et stykke ad vejen, er der »meget mere at gøre for at redde børn fra krig og nød og sikre dem en fremtid«, understreger Thorning i pressemeddelsen.

Organisationens internationale afdeling har hovedsæde i London, hvorfra Thorning skal arbejde. Hun tiltræder sin nye stilling i april.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden