Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politik. Pia Kjærsgaard overtog formandsposten i Folketinget i juli. Men hendes opførsel er »uværdig«, siger socialdemokrat.
Foto: HOUGAARD NIELS (arkiv)/Hougaard Niels, Jyllands-Posten

Politik. Pia Kjærsgaard overtog formandsposten i Folketinget i juli. Men hendes opførsel er »uværdig«, siger socialdemokrat.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pia Kjærsgaard stikker til Thorning - igen

Thorning ser »hen over Kjærsgaards spydigheder«.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En række kommentarer fra Pia Kjærsgaard (DF) om det nye internationale topjob til Helle Thorning-Schmidt (S) sætter sindene i kog hos Thornings partifæller.

Flere socialdemokrater beskylder DF'eren for at komme med nedladende kommentarer, og finder det særligt problematisk, fordi Pia Kjærsgaard ikke blot er almindeligt folketingsmedlem, men formand for Folketinget.

»Pia K minder os alle sammen om, at hun er et meget lille menneske«, skriver ligestillings- og turismeordfører Rasmus Horn Langhoff (S) på Twitter, hvor retsordfører Trine Bramsen (S) har retweetet hans udsagn.

Også Peter Hummelgaard Thomsen (S) kritiserer Pia Kjærsgaard.

»Pia Kjærsgaard er simpelthen uværdig som Folketingets formand. Nu langer hun igen en sviner af sted mod Helle Thorning-Schmidt. Det burde ellers ikke være svært for Folketingets formand at sige noget pænt om landets første kvindelige statsminister«, skriver han på Facebook og fortsætter:

»Pia Kjærsgaard viser, at hun er et meget lille menneske. Når vi nu ikke kunne beholde Mogens Lykketoft som formand, så vil jeg hellere have Bertel Haarder«.

Når du skriver, at Pia Kjærsgaard er et meget lille menneske, er det så ikke at bevæge sig ned på det niveau, som du selv kritiserer hende for?

»Det ved jeg ikke. Det er mere en konstatering«, siger Peter Hummelgaard Thomsen, der bemærker, at Pia Kjærsgaard flere gange har leveret, hvad han betragter som stikpiller over for Helle Thorning-Schmidt.

LÆS MERE

Det er en stribe citater til dr.dk, der sætter sindene i kog. Her gør Pia Kjærsgaard det blandt andet klart, at Helle Thorning-Schmidt i hendes øjne længe har været på vej væk fra dansk politik.

»Jamen, det synes jeg ikke er noget nyt, må jeg stilfærdigt sige. Det tror jeg, det har gjort længe, så jeg håber faktisk oprigtigt for hende, at det lykkes denne gang«, siger Pia Kjærsgaard.

At sætte ord på Danmarks første kvindelige statsminister ligger ikke lige for, fremgår det af interviewet med dr.dk:

»Uha. Det ligger efterhånden så langt tilbage, så jeg ikke kan huske det. Et halvt år er lang tid i politik«, siger Pia Kjærsgaard til dr.dk og fortsætter:

»Men hvordan vil jeg beskrive hende? Meget ambitiøs, men det gik jo ikke, som hun gerne selv ville have, det skulle gå. Det er klart. Hun tabte valget, og ud fra det tror jeg, at hun, fra den dag hun tabte valget, har søgt andre poster. Det vidste vi jo også godt, og nu ser det så ud til, at hun har fået det«, tilføjer Pia Kjærsgaard over for dr.dk.

Thorning: Det ser jeg hen over

Selv har Helle Thorning-Schmidt ikke mange kommentarer til afskeden fra Pia Kjærsgaard.

Ved du hvad, det er lykkedes mig igennem rigtig mange år på Christiansborg at se hen over Pia Kjærsgaards spydigheder

»Ved du hvad, det er lykkedes mig igennem rigtig mange år på Christiansborg at se hen over Pia Kjærsgaards spydigheder. Og det vil jeg egentlig fortsætte med at gøre… jeg har det lige så godt«, siger hun..

Kommer du til at savne hende?

»Jeg kommer til at savne Folketinget, det er der ikke nogen tvivl om. Det er en vemodig dag at skulle sige farvel til min kreds, til folketingsgruppen, til alle de dygtige medarbejdere, der er omkring Socialdemokratiet og i Folketinget. Og til mine kolleger her i Folketinget. Det er et fantastisk sted at være, så jeg kommer til at savne Folketinget«.

Også Folketingets formand?

»Jeg kommer til at savne Folketinget«, siger Helle Thorning-Schmidt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Løkke: Tillykke til Thorning

Da Pia Kjærsgaard i juli blev udnævnt til formand for Folketinget fastslog hun selv, at det stiller særlige krav til hende.

»Jeg vil bestræbe mig på at være hele Folketingets formand. Jeg vil være tillidsrepræsentant for alle, uanset hvilket parti man kommer fra«, sagde hun til Ritzau.

Derfor vakte det også opsigt, da Pia Kjærsgaard efterfølgende kommenterede Helle Thorning-Schmidts kandidatur til posten som FN's flygtningehøjkommissær, der endte med at gå til en italiener. Inden det skete, sagde Kjærsgaard, at det vil være et nederlag, hvis ikke den tidligere statsminister fik posten.

»Når det bliver meldt ud på den måde, som det gør her. Så må det være tæt på. Hvis hun ikke får posten, så vil det være et meget stort nederlag, for Helle Thorning, når hun tidligere har misset én international toppost«, sagde Kjærsgaard til bt.dk.

LÆS MERE

Da Lars Løkke Rasmussen (V) i går fik nys om det nye topjob til Helle Thorning-Schmidt reagerede han med en lykønksning på Facebook:

»Vil gerne ønske min efterfølger og forgænger tillykke med den meget vigtige post som direktør for Save the Children... Kære Helle. Tillykke. Tak for kampen. Tak for indsatsen for Danmark. Og pas nu godt på børnene! Alverdens børn får i dig en stærk, international stemme. Alt det bedste! Lars Løkke«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden