Selvforsvar. Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti (til venstre) vil gøre det muligt at købe peberspray på Borgerservice. På den måde vil man øge trygheden blandt danskerne, mener han.
Foto: Mads Nissen

Selvforsvar. Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti (til venstre) vil gøre det muligt at købe peberspray på Borgerservice. På den måde vil man øge trygheden blandt danskerne, mener han.

Politik

DF: Borgerservice skal sælge peberspray

Dansk Folkeparti vil øge borgernes tryghed gennem salg af peberspray.

Politik

Spray dig til større tryghed.

De seneste ugers overgreb og krænkelser af kvinder i og uden for Danmark får nu Dansk Folkeparti til at reagere. Folketingsmedlem og retsordfører Peter Kofod Poulsen foreslår, at danskerne får mulighed for at købe peberspray på Borgerservice.

»Man kan ikke regne med, at der står en politibetjent på hvert gadehjørne. Det kan man ikke i dag eller om ti år. I stedet vil vi gerne give danskerne mulighed for at forsvare sig med peberspray,« siger Peter Kofod Poulsen til Politiken, efter at han tidligere torsdag præsenterede sit forslag over for TV 2.

Borgerservice har styr på tingene

Der er tradition for at være styr på tingene hos Borgerservice, hvor mange borgere kommer i det daglige.

Retten til peberspray er en gammel mærkesag for Dansk Folkeparti, som den 25-årige politiker nu mener, det er relevant at tage op til genovervejelse.

Som noget nyt foreslår han, at salget af den sviende væske skal ske på Borgerservice.

På den måde mener Peter Kofod Poulsen at kunne sikre, at salget af peberspray vil ske under ordnede forhold. Han ser gerne, at man registrerer køberne, så man holder styr på, hvem der har dem. Og her er det afgørende, at det er det offentlige, der foretager kontrollen.

»Der er tradition for at være styr på tingene hos Borgerservice, hvor mange borgere kommer i det daglige. Derfor er det oplagt at sælge peberspray her«, siger politikeren.

Peberspray skal ikke stå alene

Ved at registrere køberne af peberspray kan man samtidig undersøge, hvor stor efterspørgslen er. Det kontrollerede salg af peberspray vil blive et værktøj for politikerne, forudser Peter Kofod Poulsen.

»Det kan blive en lektie for politikere, når de skal træffe beslutninger fremadrettet,« siger politikeren.

Han vil samtidig gerne undgå, at man blot giver danskerne en peberspray i hånden og siger »klar jer selv«. For at øge trygheden skal politiet også forstærkes, og straffene for overgreb gøres strengere.

Pia Kjærsgaard har brugt spray før

Som loven er nu, er peberspray ulovligt i Danmark.

I 2003 fik daværende leder af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard en bøde på 3.000 kroner for ulovlig våbenbesiddelse, fordi hun trak en peberspray, over for en kvinde, som hun følte sig truet af på gaden.

I flere andre europæiske lande, herunder Tyskland er det tilladt at være i besiddelse af en peberspray til selvforsvar.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce