Politik. Lars Løkke Rasmussen  vil senere i dag trække sig som Venstres formand, vurderer flere politiske redaktører.
Foto: DRESLING JENS

Politik. Lars Løkke Rasmussen vil senere i dag trække sig som Venstres formand, vurderer flere politiske redaktører.

Politik

Politisk redaktør: Løkke trækker sig i aften

Lars Løkke Rasmussen stopper som formand for Venstre i aften, erfarer Politiken.

Politik

Redaktionen oplyser: Politiken har efterfølgende beklaget denne artikel.

Lars Løkke Rasmussen vil i aften trække sig som formand for Venstre. Det erfarer Politikens politiske redaktør Mette Østergaard. Det sker på baggrund af oplysninger »fra en kilde meget tæt på Lars Løkke Rasmussen«.

Den trængte partileder vil ifølge oplysningerne annoncere, at han stopper som formand på et hovedbestyrelsesmøde i Odense Congress Center, der starter klokken 17.30.

»Fra en kilde meget tæt på Lars Løkke Rasmussen erfarer vi, at han vil trække sig som formand for Venstre i forbindelse med mødet i Venstres hovedbestyrelse i aften. Han vil give en beretning på mødet, partisekretær Claus Richter vil give sin beretning, og der vil være fri debat. Lars Løkke Rasmussen vil konkludere, at han træder tilbage som formand«, siger Mette Østergaard.

»En særdelses troværdig kilde«

Hvor troværdig er kilden?

»Det er en særdelses troværdig kilde«.

Har du dine oplysninger fra én kilde eller fra flere?

»Det er fra én kilde«.

Hvad vil Løkkes begrundelse være?

»Det ved jeg ikke aktivt fra kilden, men jeg går ud fra, at begrundelsen vil være, at partiet er kastet ud i så meget intern uro med dalende vælgertilslutning, at det er direkte skadeligt for partiet. Lars Løkke Rasmussen vil formentlig sige, at den interne diskussion om lederskabet ikke kan fortsætte, så for at passe på partiet træder han tilbage«.

Hvorfor trækker han sig, når han har et flertal med sig i såvel folketingsgruppe som hovedbestyrelse?

»Den interne kritik er så voldsom og gennemsyrer nu også dele af folketingsgruppen, at det er skadeligt for venstre. Derfor vil det være mest gavnligt for partiet med en ny formand«.

Hvem kommer til at overtage posten som formand?

»Kristian Jensen er det oplagte bud som ny formand. Han er næstformand og dermed det formelle og naturlige bud på en ny formand, når den eksisterende formand træder tilbage«, siger Mette Østergaard.

Endnu en bilagssag

Også Elisabet Svane, politisk redaktør på Fyns Stiftstidende, skriver på avisens hjemmeside, at hun erfarer »fra kilder tæt på Venstre-formanden, at han, som situationen er lige nu, vil trække sig på eller efter hovedbestyrelsesmødet tirsdag aften«.

Efter det netop afholdte gruppemøde i Venstres gruppeværelse på Christiansborg deltager Venstre-formanden i den vanlige spørgetime i folketingssalen, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt svarer på spørgsmål, og derefter skal Løkke til et møde i Venstres forretningsudvalg.

På hovedbestyrelsesmødet i Venstre senere i aften skal Lars Løkke Rasmussen stå ansigt til ansigt med 128 partimedlemmer, heriblandt de kritikere, der kræver hans afgang.

Krisen i Venstre startede, da Ekstra Bladet kunne dokumentere, at Venstre har brugt 152.000 kroner på tøj og sko til partiformanden i løbet af 10 måneder i 2010 og 2011.

Løkke har siden forklaret, at han selv har betalt for den del af tøjet, som han har udtaget til privat brug.

Efterfølgende har det vist sig, at partiet desuden har betalt flybilletter til Mallorca for Løkkes familie, og at der er brugt partikroner på ekstra rengøring af hotelværelser, hvor Løkke har røget cigaretter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I midten af maj stod Lars Løkke Rasmussen skoleret over for Venstres forretningsudvalg, der efterfølgende gav ham sin fulde støtte som formand og statsministerkandidat for Venstre.

Den seneste bilagssag er den tredje i rækken efter GGGI-sagen og bilagssagen fra Løkkes tid som amtsborgmester.

Folketingsmedlemmer trækker støtten

Flere lokalkredse i Venstre har den seneste uge offentligt tilkendegivet, at de har trukket deres støtte til Lars Løkke Rasmussen og i stedet krævet, at næstformand Kristian Jensen bilver ny formand i partiet.

Senest har yderligere tre Venstre-ordførere meldt sig blandt de folketingsmedlemmer, der opfordrer Løkke til at gå. Det drejer sig ifølge DR Nyheder om Karsten Lauritzen, Michael Aastrup Jensen og Mads Rørvig.

Denne udvikling kommer efter, at indfødsretsordfører Preben Bang Henriksen, tidligere minister Birthe Rønn Hornbech og erhvervsordfører Kim Andersen i går aftes krævede formandens afgang.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce