Foto: FRANDSEN FINN
Politik

Claus Hjort: Prisen på udflytning af arbejdspladser er klar om to uger

Finansministeren afviser at vurdere, om regeringens egen pris holder vand.

Politik

Oppositionen må vente endnu et par uger på at få et præcist bud på prisen for at flytte 3.900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen.

Det fastslog finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) på et samråd i Folketingets landdistriktsudvalg fredag eftermiddag.

Samrådet var indkaldt af Enhedslistens Henning Hyllested, som udtrykte bekymring for, at de 400 millioner kroner, som er afsat til udflytningen, ikke vil slå til. Men ministeren afviste at gå ind i en diskussion om beløbsstørrelser, før Finansministeriet om cirka 14 dage har behandlet indberetningerne over omkostningerne fra de berørte ministerier.

»Jeg har valgt ikke at suse efter alle mulige tal. Det eneste fornuftige er at vente de to uger eller deromkring, til vi får de konsoliderede tal, og så tage diskussionen ud fra den viden«, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Et internt notat fra Finansministeriet, som Politiken fik aktindsigt i lige før jul sidste år, anslog, at prisen for udflytningen kan løbe op i flere milliarder. Men det ville finansministeren altså ikke forholde sig til.

»Det er forhastet at kaste sig ud i diskussioner nu. Samrådet kommer lige en postgang for tidligt«, sagde ministeren.

LÆS OM NOTATET HER

Claus Hjort Frederiksen pegede på, at ud over de 400 millioner, som er afsat på årets finanslov, skal en del af udgifterne til udflytningen afholdes af de berørte institutioner og deres ministerier indenfor egne budgetter:

»De 400 millioner er medfinansiering. Resten af pengene skal findes inden for ministerområdernes rammer«.

Det fik Henning Hyllested til at udtrykke bekymring for, at udflytningsplanerne i virkeligheden er en skjult spare- og effektiviseringsøvelse.

»For når en del af omkostningerne skal findes inden for institutionernes budgetter, betyder det jo, at de kan se sig nødsaget til at skære ned i indsatsen og reducere medarbejderstaben«, sagde Enhedslistens landdistriktsordfører.

Men det er der ikke tale om, understregede finansministeren.

»Det er ikke en spareøvelse, vi har sat i gang. Selvfølgelig vil vi sætte pris på, at når man skal indrette de nye arbejdspladser, så foregår det så effektivt som muligt. Men planen er ikke båret af et spareønske, men af et ægte ønske om bedre balance med hensyn til offeentlige arbejdspladser i Danmark«, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce