Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MATHIAS SVOLD
Foto: MATHIAS SVOLD

MARIONET. Eva Kjer Hansen (V) beskyldes for at have kopieret store dele af et udkast fra Bæredygtigt Landbrug.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

S: Miljøminister er landbrugets marionetdukke

Miljøminister skal svare på, om hun er er danskernes minister eller Bæredygtigt Landbrugs marionetdukke.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der bliver langet kraftigt ud efter miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), som beskyldes for at være marionetdukke for interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Det er oppositionspartierne SF og Socialdemokraterne, som kritiserer, at Miljø- og Fødevareministeriet ifølge dagbladet BT har kopieret store dele af et udkast fra Bæredygtigt Landbrug.

Store dele af ministeriets kommissorium for en ny arbejdsgruppe, som blev offentliggjort 20. november, er kopieret fra et udkast fra interesseorganisationen, der er sendt 19. oktober.

»Det er en meget, meget alvorlig sag. Derfor indkalder jeg nu miljø- og fødevareministeren i samråd. For det centrale spørgsmål er, om Eva Kjer Hansen er danskernes minister eller Bæredygtigt Landbrugs marionetdukke.

LÆS OGSÅ:

»Noget kunne desværre tyde på det sidste«, siger Simon Kollerup, Socialdemokraternes fødevareordfører.

Kræver forklaring

Arbejdsgruppen skal se på nye retningslinjer for kommunernes vedligeholdelse af mange tusinde kilometer vandløb rundt om i landet.

Ifølge BT vil Bæredygtigt Landbrug have kommunerne til at følge nye og for landbruget langt mere gunstige retningslinjer, når de renser vandløbene.

SF's miljøordfører Lisbeth Bech Poulsen kræver ligeledes en forklaring på, hvorfor regeringen »spiller hasard med 30 års kamp for vores natur«.

»Det er fuldstændig uhørt, at en såkaldt miljøminister ukritisk kopierer et oplæg fra en interesseorganisation, der er kendt for sin naturfjendske politik«.

»Bæredygtigt Landbrug giver hele landbrugserhvervet et dårligt ry, fordi man gang på gang sætter særinteresser over den brede befolknings interesser«, siger hun i en kommentar.

Eva Kjer Hansen bekræfter over for BT, at hun er »inspireret« af landbrugets lobbyister, men afviser, at det er et problem.

»Jeg tager gerne imod forslag fra borgere, virksomheder og organisationer. Hvis der er nogle rigtig gode formuleringer, har jeg intet problem med at anvende dem«, siger hun.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden