Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN (arkiv)
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

Udledning. Forskere kritiserer miljø- og fødevareministeren Eva Kjer Hansen (midten) for at vildlede Folketinget.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Minister afviser at have vildledt om landbrugspakke

Miljø- og fødevareminister forsikrer, at hun har givet korrekte oplysninger om landbrugspakkens effekter.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen har ikke fordrejet forskeres beregninger af landbrugspakkens effekter.

Det siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), efter at flere topforskere over for Berlingske har sat spørgsmålstegn ved de metoder, som er benyttet til at beregne miljøeffekten af landbrugspakken.

»Jeg har hverken vildledt eller givet ukorrekte oplysninger. Jeg har fuldt ud lagt frem, hvad det er for nogle tal, vi har baseret os på, og hvad det er for nogle valg, der har været truffet«, siger Eva Kjer Hansen (V) til Ritzau.

Kritikken kommer fra blandt andre Jørgen E. Olesen, der er professor ved Aarhus Universitet, og som selv har leveret noget af beregningsgrundlaget for pakken. Han siger, at forskere »ville blive slået ihjel«, hvis de havde leveret samme materiale i forskningsmæssig sammenhæng.

»Regnskabet går ikke i plus. Det skyldes kun, at man har lagt en masse effekter ind, som ikke har noget med den politiske pakke at gøre«.

»Oven i det har man skruet de ydre effekter op ved at regne fra tidligere år. Det har offentligheden krav på at vide«, siger Jørgen E. Olesen til Berlingske .

Inviterer til møde

Miljø- og fødevareministeren vil nu invitere forskerne til et møde, så de sammen kan se på tallene, der ligger til grund for landbrugspakken.

»Jeg har fuld tillid til, at embedsmændene har håndteret det her på en korrekt måde. Jeg sender en invitation til forskerne, så vi kan gennemgå tallene og se på, hvordan vi er noget frem til det«, siger hun.

De fem partier fra oppositionen - Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet - har kaldt ministeren i samråd for at få hende til at forklare, hvordan hun regner sig frem til, at en ny landbrugspakke gavner miljøet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden