Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fravær. Mette Bock (LA) ærger sig over, at De Konservative ikke havde tid til at deltage mere i forhandlingerne, end de gjorde.
Foto: LADEFOGED JOACHIM

Fravær. Mette Bock (LA) ærger sig over, at De Konservative ikke havde tid til at deltage mere i forhandlingerne, end de gjorde.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De Konservative står alene i blå blok med nye miljøkrav

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance afviser Søren Papes krav om nye miljøtiltag til landbrugspakken.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De Konservative ved tydeligvis ikke, hvad de har sagt ja til.

Sådan lyder kritikken fra farvefællerne i blå blok, efter at den konservative formand Søren Pape i dag lægger op til at kræve nye tiltag til landbrugspakken, så den ikke gør skade på miljøet.

Men en aftale er en aftale, lyder det fra Dansk Folkepartis landbrugsordfører, René Christensen, som dermed afviser at forhandle nyt tiltag, før pakken er trådt i kraft.

»Det havde været rigtig godt, hvis De Konservative havde fulgt med i forhandlingerne. Vi har set det både i tal og grafer, at landbrugspakken fra dag et vil være en ren landbrugspakke, og så på sigt vil den blive en miljøpakke. Så det er pudsigt, at Søren Pape tydeligvis ikke rigtig ved, hvad han har sagt ja til, men det må han jo selv stå på mål for«, siger han.

Samme toner lyder fra Liberal Alliance, som heller ikke mener, at Søren Pape har fulgt godt nok med.

»Det ærgrer mig rigtig meget, at De Konservative ikke havde tid til at deltage mere i forhandlingerne, end de gjorde. Der har vi gennemgået alt, og der har været mulighed for at stille spørgsmål og få svar. Men det havde de så ikke, og nu skal vi så til at have et ekstra forløb bagefter. Men vi står fast på, at det her er en aftale, som vi gennemfører«, siger landbrugsordfører Mette Bock.

LA savner politikere med »ret ryg«

Papes udspil kommer efter en lang række forskeres kritik af landbrugspakkens miljøregnskab. For mens miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) siger, at pakken vil føre til mindre kvælstofudledning i 2021, er forskernes udlægning knapt så positiv.

Jeg ville bare ønske, at vi havde politikere med lidt mere ret ryg, som ville stå ved det, som man har aftalt

Forskernes udmeldinger får Pape til at skride til krav om nye miljøtiltag, men Dansk Folkeparti køber ikke argumenterne. René Christensen understreger, at hensynet til miljøet er »det allervigtigste«, men at man må vente med at lave tiltag, til der ligger nogle konkrete målinger.

»Jeg har slet ikke nogen tiltro til de miljøberegninger – for hvorfor skal miljøvurderingen ske ved et skrivebord og ikke ude i miljøet? Det er jo det, vi skal til at gøre med den målrettede regulering, og så må vi tage udgangspunkt i de resultater, før vi laver nye tiltag«, siger René Christensen (DF).

Liberal Alliances Mette Bock har ikke set nogen afgørende argumenter for, at landbrugspakken skulle være dårlig for miljøet, siger hun. Derfor bør De Konservative også stå ved den aftale, de har været med til at indgå.

»Vi må som politikere have modet til at lytte, men også til at stå fast på, at nu er der lavet en aftale, og så må vi se, hvordan den virker. Og hvis der er noget, der ikke virker efter hensigten, så må vi se at tage fat på det efterfølgende. Ellers kan man jo aldrig få afsluttet aftaler. Jeg ville bare ønske, at vi havde politikere med lidt mere ret ryg, som ville stå ved det, som man har aftalt«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden