drøftelser. Eva Kjer Hansen inviterer nu partierne bag landbrugspakken til nye drøftelser.
Foto: SVOLD MATHIAS

drøftelser. Eva Kjer Hansen inviterer nu partierne bag landbrugspakken til nye drøftelser.

Politik

Efter kritik: Eva Kjer inviterer til drøftelser af landbrugspakke

Konservativ modstand får miljø- og fødevareminister til at invitere til drøftelser af landbrugspakken.

Politik

Efter en uge med heftig kritik af miljøkonsekvenserne af regeringens landbrugspakke inviterer miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) nu partierne bag landbrugspakken til nye drøftelser.

Det siger ministeren til TV 2 News.

»Der er partier, der ytrer sig med synspunkter, og så har jeg inviteret til en drøftelse«, siger Eva Kjer Hansen til TV 2 News.

Ministeren ønsker ikke at uddybe, hvad disse drøftelser kan indebære. Om der for eksempel kan åbnes op for ændringer i landbrugsaftalen mellem regeringen, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Udtalelsen kommer, efter at den konservative formand, Søren Pape Poulsen, onsdag forlangte, at landbrugspakken skulle suppleres med miljøkompenserende tiltag, så man sikrer, at kvælstofudledningen ikke stiger de kommende år.

Ministeren er blevet beskyldt for talgymnastik ved at indberegne foregående års indsatser og den generelle udvikling i landbruget, som ikke er en direkte konsekvens af landbrugspakken, med i sin beregning af miljøbelastningen. Denne kritik afviser hun over for TV 2 News.

»Men det er jo forkert at se bort fra de omkringliggende elementer. Sådan har man aldrig gjort tingene op. Jeg synes, det afgørende er, at miljøregnskabet går i plus, og at vi faktisk med den omlægning, vi laver nu, kommer til at lave en meget mere intelligent beskyttelse af vandmiljøet«, siger Eva Kjer Hansen, som igen understreger, at landbrugspakken over årene i sig selv vil give et positivt miljøregnskab.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce