Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikerne til tasterne: Her er reaktionerne på blå bloks kaos

Mens der er krisemøde i Statsministeriet, reagerer politikere på Eva Kjer Hansens mulige fyreseddel

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det har været en hektisk dag for regeringen og blå blok.

Først et tre timer langt samråd, hvor miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen skulle forklare ministeriets kvælstofberegninger for landbrugspakken. Så erklærede De Konservative mistillid til ministeren for at have fejlinformeret Folketinget om tallene. Og senere samledes spidserne i blå blok til krisemøde i Statsministeriet på invitation fra Lars Løkke Rasmussen (V).

De andre partier i blå blok er uforstående over for, hvorfor de Konservative har mistet tilliden til Eva Kjer Hansen. De har hele tiden holdt fast i, at Søren Pape og co. bare skulle have fulgt bedre med i timen, da man forhandlede landbrugspakken.

Anderledes positive er ordførerne fra oppositionspartierne Socialdemokraterne og SF overfor deres nye slyngeveninde Konservative, som er tungen på vægtskålen i flertallet bag et eventuelt mistillidvotum til Eva Kjer Hansen.

Alternativet er enige i at give ministeren en fyreseddel, men ærgrer sig over, at de Konservative stadig vil støtte den omdiskuterede landbrugspakke.

Og aftenens formentlig sjoveste tweet kom fra SF's Karsten Hønge:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden