Stilhed. Det var ikke meget formand, Søren Pape Poulsen (K) ville sige efter mødet med statsministeren.
Foto: Miriam Dalsgaard

Stilhed. Det var ikke meget formand, Søren Pape Poulsen (K) ville sige efter mødet med statsministeren.

Politik

Konservative slår fast efter krisemøde: Vi stemmer for mistillidsvotum til Eva Kjer

Statsministeren lader sit eget spørgsmål om regeringens fremtid svæve ubesvaret.

Politik

Pressen måtte vente forgæves på Lars Løkke Rasmussens konklusioner på krisemødet med blå bloks partiledere i Statsministeriet tirsdag nat.

Statsministeren havde selv sat kog i spekulationerne om regeringens fremtid med et tweet tidligere på aftenen.

»Har indkaldt lederne af de blå partier til møde i aften kl 21. Så må vi se, om regeringen fortsat har flertal til at være regering.... «, skrev Lars Løkke Rasmussen på Twitter .

Men efter flere timers forhandlinger bag Statsministeriets glasdøre fik svaret lov til at svæve i luften.

Det stod dog klar, at de konservative vil stemme for et eventuelt mistillidsvotum mod miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, hvis hun ikke trækker sig selv.

»Det er jo det, vi har sagt i dag, at vi er med på et mistillidsvotum mod Eva Kjer Hansen«, siger Rasmus Jarlov, de konservatives landbrugsordfører.

Dermed kan oppositionen fremsætte et mistillidsvotum i Folketinget og vælte Eva Kjer Hansen med konservative stemmer.

I givet fald vil det være op til Lars Løkke Rasmussen, om regeringen så vil udskifte ministeren eller trække sig helt.

Kort før midnat forlod Kristian Thulesen Dahl (DF) og Simon Emil Ammitzbøll (LA) det usædvanlige møde med hård kritik af de konservative.

Liberal Alliance mener, at de konservative har bragt det borgerlige Danmark i krise.

»Mit indtryk er, at samtalen gik langsomt frem, og at vi ikke kunne bidrage mere i aften i forhold til at komme frem med en løsning. Så må Det Konservative Folkeparti se, om de har en vej ud af den krise, som de har bragt det borgerlige Danmark i. Det er op til Det Konservative Folkeparti«, siger Simon Emil Ammitzbøll, Liberal Alliances politiske ordfører.

Dagens drama tog til efter dagens næsten tre timer lange samråd, hvor de konservative og oppositionen afkrævede ministeren svar på de omdiskuterede beregninger bag regeringens landbrugspakke. En pakke, som blå blok - inklusiv de konservative - indgik en aftale om før jul, og som for de konservative var betinget af et grønt miljøregnskab.

Partiets landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, forsøgte tre gange under samrådet at få ministeren til at erkende, at tallene fra landbrugspakken »ikke er retvisende«. Men uden held.

Ministerens stædighed fik den konservative formand Søren Pape Poulsen til at indkalde til et pressemøde tirsdag aften, hvor han slog fast, at partiet havde mistet tilliden til Eva Kjer Hansen.

»Samlet set kan vi konkludere, at ministeren ikke har givet et retvisende billede af konsekvenserne af landbrugspakken. Ministeren har ikke levet op til sit ansvar. Også på trods af gentagne opfordringer fra vores side om at gøre det. Det har ministeren ikke ville leve op til, og derfor har vi ikke længere tillid til ministeren«, sagde Søren Pape Poulsen, der flere gange understregede partiets fortsatte opbakning til statsministeren og Venstreregeringen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce