Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forvirring. Miljø- og fødevareminister mødte tidligt i morges
Foto: EHRBAHN JACOB

Forvirring. Miljø- og fødevareminister mødte tidligt i morges

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trods mistillid: Eva Kjer er på arbejde i dag

De konservative og rød blok vil vælte miljøminister, Eva Kjer Hansen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Konservative Folkeparti og rød blok har ikke tillid til miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), efter et misvisende regnestykke bag landbrugspakken.

Men trods et møde blandt lederne i blå blok i Statsministeriet i går aftes, hvor de konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har krævet miljøministerens afgang, er hun mødt op på arbejde i dag.

Det oplyser Miljøministeriet.

»Hun er jo stadig minister«, lyder det fra presseafdelingen, der også oplyser, at ministeren blandt andet har endnu et samråd på programmet i dag.

Er Eva Kjer fortsat minister, når dagen er slut?

Dermed et det stadig uvist, om eller måske snarere hvordan Eva Kjer Hansen kommer til at forlade sin ministerpost.

Hvis ikke hun selv – eventuelt på Lars løkke Rasmussens foranledning – trækker sig selv fra posten ret hurtigt, fastslog de konservative allerede i går aftes, at de kommer til at stemme for et såkaldt mistillidsvotum til hende, hvor ved der er flertal i Folketinget for at fyre hende.

Endnu er den konkrete tekst til en sådan fyring ifølge Politikens oplysninger ikke formuleret.

I tidligere tilfælde, hvor et flertal har mistet tilliden til en minister, har ministrene trukket sig allerede, når sagen har stået klar og vel at mærke uden, at sagen har behøvet at komme til afstemning i folketingssalen. Som det eksempelvis skete med tidligere justitsminister Morten Bødskov (S). Han skyndte sig at trække sig fra posten med det samme, da Enhedslisten i fortrolighed havde meddelt ham, at de nu ville udtrykke mistillid til ham efter den såkaldte Christianiasag.

Derfor ville det være et aldeles særsyn, hvis Eva Kjer Hansen og statsminister Lars Løkke Rasmussen 'tvinger' de konservative til at gennemføre partiets vilje ved et egentligt mistillidsvotum.

Det helt åbne spørgsmål, som statsministeren selv rejste i aftes, er dog, om sagen kan føre til hele regeringens fald. Kort før krisemødet i Statsministeriet mellem de borgerlige partispidser i aftes skrev Løkke således på Twitter:

»Har indkaldt lederne af de blå partier til møde i aften kl 21. Så må vi se om regeringen fortsat har flertal til at være regering...«

Hvad konklusionen blev på spørgsmålet, har han dog i skrivende stund ikke selv besvaret. Han ønskede ikke i aftes efter mødet at svare på spørgsmål fra pressen, og har ligeledes ikke giver svaret på de sociale medier, som han ofte vælger som kommunikationsform, og ingen af de andre borgerlige mødedeltagere ønskede i aftes at komme med bud på statsministerens vurdering.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden