Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Krise. Det er endnu uvist, hvordan statsminister Lars Løkke Rasmussen vil håndtere de konservatives mistillid til Eva Kjer Hansen.

Krise. Det er endnu uvist, hvordan statsminister Lars Løkke Rasmussen vil håndtere de konservatives mistillid til Eva Kjer Hansen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er Løkkes scenarier

Hvordan kan Lars Løkke Rasmussen håndtere krisen i den borgerlige blok?

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om Det Konservative Folkeparti tirsdag aften erklærede sin mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er det endnu uvist, hvordan statsminister Lars Løkke Rasmussen har tænkt sig at håndtere sagen.

Her er fem mulige scenarier for Løkke:

  • Eva Kjer Hansen trækker sig. Miljø- og fødevareministeren meddeler, at hun trækker sig fra posten efter, at en del af regeringens parlamentariske grundlag har mistet tilliden til hende. Det er sket flere gange tidligere i den politiske historie. Morten Bødskov trak sig eksempelvis som justitsminister efter pres fra Enhedslisten i 2013.
  • Mistillidsvotum til Eva Kjer Hansen. Hvis et flertal i Folketinget ikke længere har tillid til en minister, skal ministeren træde tilbage. Det sker ved en afstemning i Folketinget, hvor folketingsmedlemmerne stemmer om et såkaldt mistillidsvotum. De konservative har erklæret, at de vil stemme for et mistillidsvotum, hvis det bliver fremlagt. Sker det, kan Lars Løkke Rasmussen i yderste potens også vælge at udskrive valg.
  • Løkke omdanner sin regering. Statsminister Lars Løkke Rasmussen indsætter Eva Kjer Hansen på en anden ministerpost og regeringen fortsætter. Dette vil dog være usædvanligt, idet Det Konservative Folkeparti har mistet tilliden til Eva Kjer Hansen.
  • En tur til dronningen. Hvis den parlamentariske situation er uklar, kan statsministeren tage initiativ til en såkaldt dronningerunde for at sikre sig, at han har et flertal af Folketingets mandater bag sig.
  • Folketingsvalg. Lars Løkke Rasmussen har signaleret, at han står bag Eva Kjer Hansen. Med Det Konservative Folkepartis mistillid til ministeren, kan statsministeren vælge at udskrive et nyt folketingsvalg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden