Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Finn Årup Nielsen/Finn Frandsen/Mik Eskestad
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konservative borgmestre støtter Pape

Tre af landets konservative borgmestre bakker op om Søren Pape og hans mistillid til landbrugsministeren.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere af landets konservative borgmestre står bag Søren Pape i kravet om, at miljøminister, Eva Kjer Hansen (V), skal gå af.

»Jeg stoler på, at Rasmus Jarlov og Mette Abildgaard har gjort deres arbejde ordentligt, og derfor er det klart, at hvis de siger, at de har mistet tilliden til Eva Kjer Hansen, så har jeg også. Miljøpolitik er et meget vigtigt område for de konservative, og derfor synes jeg heller ikke, at Søren Pape har overreageret. Vi bliver nødt til at have de rigtige tal at forhandle ud fra«, siger Morten Slotved, der er konservativ borgmester i Hørsholm kommune.

ANALYSE

Også i Lyngby-Taarbæk synes man, at folketingegruppen har handlet rigtigt.

»Jeg har fuld tillid til folketingsgruppen. De kunne ikke gøre andet. Man kan ikke have en minister, der sidder og siger, at hun er ligeglad med, at hun har viderebragt forkerte oplysninger og i øvrigt ville gøre det igen. Det kan man ikke have tillid til«, siger Sofia Osmani, konservativ borgmester i Lyngby-Taarbæk kommune.

Hun mener, at Eva Kjer Hansen selv har bragt sig i den situation, hun sidder i.

»Rasmus Jarlov gav hende så mange muligheder for stille og roligt at erkende sin fejl, men det gjorde hun ikke«.

Ministerens ansvar

Tidligere konservativ minister og nuværende borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær, synes, det er en trist situation.

»Det er altid en ministers ansvar at sørge for, at alle støttepartier og forhandlingsparter er tilfredse. Det er ikke sket her«, siger hun og slår fast, at det ikke handler om politikken, men om samarbejdet.

»Det er ekstremt vigtigt, at man har tillid til hinanden, og at man føler, man bliver behandlet ordentligt. Jeg forstår simpelthen ikke, at man ikke har løst det. De konservative tvivler jo ikke på politikken, men vil bare sørge for, at der bliver kompenseret for de tal, der har været misvisende«.

Spørger man hende, hvorvidt Eva Kjer Hansen bør gå af, påpeger Benedikte Kiær, at alt kan ske i politik, men erkender samtidig, at grænserne er trukket hårdt op.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden