Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Støtte. Formanden for Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen bakker fortsat fuldt op om fødevareminister Eva Kjer Hansen (V)
Foto: ANDERS RYE SKJOLDJENSEN

Støtte. Formanden for Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen bakker fortsat fuldt op om fødevareminister Eva Kjer Hansen (V)

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De grønne griner og landbruget græder

Danmarks Naturfredningsforening håber på en ny minister, der faktisk tager miljødelen af ministerposten alvorligt. Bæredygtigt Landbrug begræder, at Eva Kjer tilsyneladende er på vej ud.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg synes, det er berettiget. Hun har siddet en hel formiddag overfor syv forskere, som siger, at hendes tal ikke passer. Og så holder hun alligevel fast i dem. Hvis en minister er så stædig, at hun benægter alting, så er det berettiget, at man stiller et mistillidsvotum«.

Sådan lyder det fra præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, umiddelbart efter, at det tirsdag aften blev klart, at Konservative udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen (V).

»Det ændrer desværre ikke på, at politikken er den samme, og at landbrugspakken formentlig vedtages alligevel. Vi håber så bare, at hendes afløser faktisk også vil være miljøets minister, for det har Eva Kjer Hansen ikke været«.

Katastrofe, at det danske demokrati fungerer på den måde

I landbrugets udbryderorganisation, Bæredygtigt Landbrug, som har vist sig at have meget tætte kontakter til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), er det til gengæld en sorgens dag.

»Det er en katastrofe, at det danske demokrati fungerer på den måde. Hun har jo bare passet sit arbejde«, siger Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug.

»På grund af nogle småtterier bliver en sag blæst helt ud af proportioner - det her er jo ret beset en storm i et glas vand«.

Flemming Fuglede Jørgensen er bekymret for slinger i den politiske kurs. Som Politiken skrev tidligere i dag, frygter Bæredygtigt Landbrug, at en tredjedel af de danske landmænd kan gå konkurs, hvis ikke landbrugspakken bliver vedtaget.

»De siger jo, at de vil stemme for (partierne bag landbrugspakken, herunder Konservative, red.) Men vi har i forvejen set med bekymring på den kolossale debat, der har været de sidste tre uger, og vi bliver jo endnu mere usikre nu, om man holder fast og vedtager landbrugspakken«, siger Flemming Fuglede Jørgsen.

»Uanset hvad, så får vi ikke en minister, der har sat sig så meget ind i sagerne, som hun gjorde«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden