Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Blåt krisemøde er i gang

På vej ind til mødet var der fortsat uenighed blandt blå bloks partiformænd

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Blå blok sidder lige nu i Statsministeret og forhandler om regeringens og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) fremtid.

Det sker, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde tidligere i dag indkaldte regeringens støttepartier til et møde for at for at afklare, om det borgerlige projekt stadig er »levedygtigt«.

Statsministeren er ikke tilfreds med de konservatives mistillid til Eva Kjer Hansen, og på pressemødet fremførte statsministeren to scenarier for, hvordan partierne kan løse den »gordiske knude«, som han mener, at blokken står med: Enten må Konservative frede Eva Kjer Hansen eller også tolker statsminsiteren det, som om at støttepartiet ikke længere har tillid til regeringen, som derfor må gå af.

Pape forvirret på vej til møde

På vej ind til mødet havde de konservatives formand Søren Pape Poulsen svært ved at gennemskue, hvad Lars Løkke vil snakke med ham om. For støtten til regeringen er ifølge formanden ikke forsvundet:

Det er jo ikke noget, vi har gjort, fordi vi synes, det er særlig sjovt. Vi er kommet i en ærgerlig situation

»Vi bakker statsministeren op. Nu må vi høre, hvad han siger«, sagde Søren Pape, men afviste, at mistilliden til Eva Kjer Hansen er væk.

»Det er jo ikke noget, vi har gjort, fordi vi synes, det er særlig sjovt. Vi er kommet i en ærgerlig situation. Jeg har meget svært ved at se, hvad det er for en drøftelse, vi skal have«.

DF: Det her er torskedumt

Hos regeringens største støtteparti, Dansk Folkeparti, kalder formand Kristian Thulesen Dahl det »torskedumt«, at Konservative vil gå til møde med det udgangspunkt, at de ikke vil rykke sig en tomme.

»Jeg synes, det er en klar overreaktion, der er sket i forhold til Eva Kjer Hansen. Jeg opfordrer til, at vi får det tilbage på det politiske spor og diskuterer miljøpolitik«, sagde Kristian Thulesen Dahl på vej ind til mødet.

Også Liberal Alliance er fortsat kritisk over for Søren Papes indstilling til Eva Kjer Hansen. Formand Anders Samuelsen afviser stadig, at ministeren skulle have misinformeret om landbrugspakken.

»Jeg kan ikke forstå, hvor det er, at de konservative er blevet misinformeret. Alt har været fremme. Alligevel ender de med at sige, de vil af med ministeren. Det er meget underligt«, sagde han før mødet.

»Hvis man skal vælte en borgerlig regering, skal det være fordi, man er uenig i den politik, der bliver ført. Vi har at gøre med en visionær minister«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden