Politik

Minister freder skattechefer

Statsrevisorernes værste sag i 24 år, der kostede statskassen 9,1 milliarder kr., får ingen konsekvenser for topcheferne.

Politik

Den benhårde kritik af Skat og Skatteministeriet, der uhindret lod 9,1 milliarder kroner smutte ud af statskassen, får ikke umiddelbart nogen konsekvenser for topcheferne i Skat og Skatteministeriet.

Det fremgår af den pressemeddelelse, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) har udsendt som reaktion på den sønderlemmende kritik fra Rigsrevisionen og Folketingets Statsrevisorer.

Skatteministeren »fastholder sin tidligere kritik af Skat, men er tilfreds med, at der allerede i efteråret blev draget personalemæssige konsekvenser i forbindelse med sagen«, fremgår det af pressemeddelelsen.

Dermed freder skatteministeren Skats øverste chef, Jesper Rønnow Simonsen, hvis fremtid der har været stillet spørgsmålstegn ved oven på den meget skarpe kritik, der ifølge statsrevisorerne formand Peder Larsen, er den skarpest mulige i en sag, som han ikke har set værre i sine 24 år som statsrevisor.

Også Skatteministeriets departementschef, Jens Brøchner, klarer frisag, fremgår det af skatteministerens pressemeddelelse.

Det var ellers departementschefen, som en kritisk rapport fra Skatteministeriets interne revision, der i 2013 advarede meget klart mod den mulige svindel, var stilet til. Og Rigsrevisionen konkluderer i sin beretning, at både Skat og Skatteministeriet »i hvert fald siden 2010 (har) været vidende om, at der var problemer med refusion af udbytteskat«, uden at de reagerede på det, før der i sommeren 2015 kom en henvendelse udefra.

Til det siger skatteministeren:

»Jeg er overbevist om, at man ville have reageret med det samme, hvis man i Skatteministeriets departement havde været klar over, at der blev svindlet med refusion af udbytteskat. Det siger sig selv, at alle i Skatteministeriet tager kritikken alvorligt, og det er helt afgørende, at vi gør, hvad vi kan for, at sager som denne ikke gentager sig«.

Karsten Lauritzen oplyser, at han og departementschefen er »enige om at styrke departementets overordnede tilsyn med Skat, ligesom vi indskærper advarselsprocedurerne og skærper overvågningen af skatteindtægterne«.

Skatteministeren vil på baggrund af Rigsrevisionens kritik indkalde det brede flertal af partier i Folketinget, som har givet tilslutning til planen »Skat ud af krisen« til en orientering og drøftelse af den kritiske beretning og de opstramninger med tilsynet, som Skat og ministeriet nu indfører.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce