Foto: Lars Krabbe/POLFOTO
Politik

Eva Kjer Hansen går af

»Nu vil vi se fremad«, skriver Søren Pape Poulsen i en første kommentar.

Politik

Med udsigten til et mistillidsvotum fra et flertal i Folketinget har miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) besluttet at trække sig som minister.

»Jeg har i dag meddelt statsministeren, at jeg trækker mig fra posten som miljø- og fødevareminister. Jeg har været glad for hver eneste dag, som jeg har stået i spidsen for det nye Miljø- og Fødevareministerium. Men jeg vil ikke stå i vejen for regeringen Lars Løkke Rasmussen II. Danmark har brug for et borgerligt-liberalt sammenhold«, skriver Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer efter flere ugers kritik af ministerens regnestykker om landbrugspakkens miljøkonsekvenser.

Konservative fastholdt mistilliden til det sidste

De konservative har mistet tilliden til ministeren, som de mener har gjort landbrugspakken grønnere, end den reelt er. En mistillid, Søren Pape Poulsen fastholdt i et Facebookoopslag kort før, Eva Kjer Hansen oplyste, at hun ville trække sig:

LÆS ARTIKLEN

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har forsvaret Eva Kjer Hansen og truet med at udskrive Folketingsvalg, hvis ministeren blev væltet.

»Det er ærgerligt, at vi er kommet dertil i forhold til de konservative«, siger Anton Yding, formand for Venstre i Kolding-kredsen, hvor Eva Kjer Hansen er valgt, til TV2 News. Han kalder det »ganske forståeligt«, at ministeren nu har trukket sig for, som Yding siger, at give statsministeren råderum.

Kredsformanden blev her til morgen orienteret af Eva Kjer Hansen om, at hun trak sig. Hun var, ifølge Anton Yding, »afklaret« omkring sin afgang.

Pape: Vi bakker op om regeringen

Den konservative formand Søren Pape Poulsen kommenterer ministerens afgang på Facebook:

»Tirsdag aften i denne uge meddelte vi, at vi ikke længere havde tillid til miljø- og fødevareministeren, da ministeren ikke har givet offentligheden et retvisende billede af konsekvenserne af landbrugspakken. I dag kan vi konstatere, at hun har valgt at trække sig. Den beslutning tager vi til efterretning. Som vi hele tiden har sagt, så støtter vi fuldt ud op om statsministeren og Venstre-regeringen, og nu vil vi se fremad«, skriver Søren Pape Poulsen.

Venstres fungerende politiske ordfører Louise Schack Elholm har en kortfattet kommentar til Eva Kjer Hansens afgang.

»Jeg støtter selvfølgelig Evas beslutning«, siger Venstres fungerende politiske ordfører«, Louise Schack Elholm.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce