Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LEHMANN MARTIN
Foto: LEHMANN MARTIN

Rokade. Regeringens nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, har aldrig mødt en landmand, der ikke kerede sig om miljøet

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lunde Larsen: Landbruget skal have mere frihed og plads

Landets nye miljø- og fødevareminister vil fortsætte regeringens opgør på landbrugsområdet

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er intet, der tyder på, at regeringens miljø- og landbrugspolitik bliver anderledes med Esben Lunde Larsen ved roret.

Efter at den vestjyske Venstre-mand mandag eftermiddag overtog jobbet som miljø- og fødevareminister efter Eva Kjer Hansen, gav han sin fulde opbakning til regeringens linje.

»Jeg har altid været af den opfattelse, at landbruget skulle have mere frihed og mere plads. Der har været rigtigt mange af de rigtige meninger i Danmark, som har forhindret, at landbruget fik mere plads og mere frihed. Det er det, vi har taget et opgør med som regering. Det betyder ikke, at der ikke er plads til miljøet. Det er en væsentlig del. Jeg har aldrig oplevet en landmand, som ikke kerede sig om miljøet«, siger Esben Lunde Larsen.

Opgør med miljøtyranni

I torsdags skrev han på Facebook, at regeringens landbrugspakke var et udtryk for, at regeringen »for første gang i årtier har fået taget et opgør med det miljøtyranni, som dansk landbrug har været underlagt af den politiske og miljøorganisatoriske venstrefløj«.

Den udlægning står han ved i dag.

»Jeg er meget stolt over den landbrugspakke, der er blevet lavet. Den er et opgør med noget af det, som dansk landbrug har været underlagt i årevis, og som vi havde brug for at tage et opgør med. Nu får vi en balanceret tilgang«, siger Esben Lunde Larsen.

Naturpakke på vej

Det har længe været regeringens plan, at landbrugspakken skulle efterfølges af en såkaldt naturpakke til foråret. Her lover den nye minister, at han også vil inddrage miljøorganisationerne.

»Der bliver to nøgleord for mit arbejde - nemlig dialog og inddragelse. Jeg har aldrig været ked af at høre på folk, som jeg måske som udgangspunkt ikke var fudlstændigt enige med, og miljøorganisationerne kan i den grad regne med, at jeg lytter til deres synspunkter«, siger han.

Gør det ikke indtryk, at forskere har kritiseret beregningerne bag landbrugspakken?

»Alle synspunkter i det her land gør indtryk på mig. Derfor lytter jeg til dem og drøfter med dem, hvordan og hvorledes videnskaben skal håndteres i forhold til miljøpolitik, landbrugspolitik og alle andre områder«

Er beregningerne bag landbrugspakken gode nok? Kan du blåstemple dem?

»Jeg har ikke nogen kommentarer til de enkelte politiske områder i dag. Nu sætter jeg mig grundigt ind i stofområdet, og så tager jeg en diskussion med både de politiske partier og de organisationer, som er relevante at inddrage, og så vil i se, hvad der kommer fra regeringens hånd«.

Ser du din flytning som et resultat af, at der har været kritik af din phd-afhandling?

»Nej, overhovedet ikke. Jeg har noteret mig, at statsministeren sagde, at det ingen indflydelse havde haft for ham. Jeg har selv bedt Københavns Universitet om at undersøge min ph.d.-afhandling. Det tager jeg med meget, meget stor sindsro og ser frem til, at de kommer med en afgørelse«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden