Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Parløb. Der er langt fra lagt låg på balladen mellem Venstre og Konservative, der de seneste år har dannet fast makkerpar i dansk politik.
Foto: Jacob EHRBAHN (arkiv)

Parløb. Der er langt fra lagt låg på balladen mellem Venstre og Konservative, der de seneste år har dannet fast makkerpar i dansk politik.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eva Kjer om Jarlov: »Jeg har aldrig oplevet noget lignende«

Den tidligere minister langer ud efter sin banemand, der ikke vil »sparke til en nu afgået minister«.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indtil sin afgang mandag har nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) holdt en relativ diplomatisk tone over for de konservative, der fik hende væltet fra posten.

Men da Politiken møder hende på Christiansborg lige efter ministeroverdragelsen i ministeriet, tager hun bladet fra munden.

Mon ikke tiden er kommet til at du er helt stille i et par dage?

»Jeg kan kun sige, at jeg står fortsat på mål for de tal, der er lagt frem. Jeg mener, der god grund til, at vi har gjort det op på den måde, vi har gjort, og det har jeg forklaret mange gange. Og det, man kun kan undre sig over, er, at Rasmus Jarlov bliver ved med sin kritik og alligevel accepterede dem (tallene, red.) som en del af grundlaget for L68, som han selv stemte for i torsdags«, siger Eva Kjer Hansen og tilføjer:

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende i den tid, jeg har været i politik«.

Der kan ikke fremlægges andre tal

Der er med andre ord langt fra lagt låg på balladen mellem de to partier, der de seneste år har dannet fast makkerpar i dansk politik. Også set i det lys ærgrer Eva Kjer Hansen sig over sagen.

»Jeg synes, det er rigtig trist. Danmark har brug for, at vi viser i blå blok, at vi kan samarbejde, og at vi går efter resultater. Men Rasmus Jarlov gjorde jo gældende i weekenden, at det her drejede sig om at få mig vippet af posten, og så var det næsten ligegyldigt med en tillægsaftale«, siger hun.

Hendes efterfølger på posten, Esben Lunde Larsen, er allerede kaldt i samråd, hvor han vil blive bedt om at fremlægge retvisende tal for landbrugspakken.

Eva Kjer Hansen, kan du se, at han på nogen måde kan fremlægge andre tal, end dem du har fremlagt?

»Nej, tallene er jo, som de er, og de har også været grundlaget for vedtagelsen af L68. Og det, jeg glæder mig over, er, at vi er nået i mål med landbrugs- og fødevarepakken«, svarer den tidligere minister.

Hun har »ingen kommentar« til, om hun mener, at der – som de konservative håber – bør komme en tillægspakke til landbrugspakken for at rette op kvælstofregnskabet.

Jarlov: Man kan ikke sidde og opfinde sine egne tal

Også blandt Eva Kjer Hansens partifæller på Christiansborg er der dem, der har fået nok af Jarlov. Det gælder eksempelvis Jan E. Jørgensen, der mandag på det sociale medie Twitter kom med en sylespids opfordring til Jarlov:

»Mon ikke tiden er kommet til at du er helt stille i et par dage?«, skrev Venstremanden.

Opfordringen har dog ikke haft den tilsigtede virkning på Jarlov.

»Jeg vil ikke sparke til en nu afgået minister«, indleder Jarlov godt nok over for Politiken, men tilføjer alligevel:

»Det var derfor, vi ikke kom videre, og der ikke var andre udveje. Fordi hun ikke ville erkende, at der var noget galt i det billede af landbrugspakken, som er kommunikeret ud til offentligheden. Hun ville ikke erkende, at hun taler imod al faglighed på området. Der har vi behov for at fagligheden kommer tilbage i ministerierne, så man ikke kan sidde og opfinde sine egne fakta og sige hvad som helst til offentligheden, når man skal have beslutninger igennem«, siger Rasmus Jarlov.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden