Radikale er helt med på at støtte muslimsk frihedskamp

Socialdemokraterne erklærer frihedskamp for unge muslimer, og det budskab støtter De Radikale.

Politik

Unge muslimer befinder sig i en regulær frihedskamp, som de skal støttes i, mener Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

Og i det spørgsmål er den tidligere regeringspartner De Radikale helt på linje med S-formanden, siger integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

»Overordnet synes jeg, at det er helt rigtigt, at vi skal bakke om den frihedskamp, der foregår i muslimske miljøer med social kontrol«, siger Sofie Carsten Nielsen.

Mette Frederiksen fremlægger en række konkrete forslag om blandt andet exitprogrammer for unge muslimer og mere støtte til krisecentre. Og de forslag er De Radikale positivt stemt overfor.

Sofie Carsten Nielsen tvivler dog på, at et andet forslag fra S-formanden, at afvise yderliggående imamer ved grænsen, vil kunne gennemføres i praksis.

»De mennesker, der kommer ind i Danmark over grænsen og får asyl, er jo flygtninge. Tilfældige imamer kan jo ikke bare rejse til Danmark. Så hvis de står ved grænsen og har ekstreme holdninger, hvordan skal man så tjekke det«, spørger hun.

»Vi bedriver ikke sindelagskontrol og vi begrænser ikke ytringsfriheden i Danmark. Det er ikke fordi, jeg har noget til overs for ekstremister, men det er fordi, jeg hylder det åbne demokrati, og det bliver jeg ved med«, siger Sofie Carsten Nielsen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce