Ny miljøminister godter sig over at Radikale er irrelevante

Folk raser og jubler på sociale medier, fordi Esben Lunde glæder sig over, at De Radikale er "irrelevante".

Politik

En påstand om, at den nye miljø- og fødevareminister ikke bekymrer sig om miljøet, har fået Esben Lunde Larsen (V) til tasterne.

Han langer ud efter Ida Auken, der var miljøminister under SRSF-regeringen fra 2011-2014.

»Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme. Ikke mindst, når hun i TV-Avisens 18.30'er i ramme alvor kan påstå, at jeg ikke kerer mig om miljøet«.

»Hvor er det dog befriende, at De Radikale er blevet irrelevante spillere - både når det gælder miljø- og fødevarepolitik, men også integration- og udlændingepolitik«, skriver Esben Lunde Larsen på Facebook.

Opslaget er blevet kommenteret og delt flittigt på sociale medier som Facebook og Twitter, og det møder både opbakning og modstand.

I tirsdags skrev ministeren selv på selvsamme medier, at ord som 'idiot' og 'fjols' ikke hørte hjemme på hans side og udbad sig en 'saglig' og 'ordentlig' tone. Ellers ville han blokere sine følgere, lød det.

Nogle af kommentarerne tyder på, at ministeren har noget af et oprydningsarbejde foran sig.

Han skriver videre, at det er skønt »for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne og dermed ikke længere kan blamere sig med sine gratis og selvgode politisk korrekte holdninger«.

Dermed henviser han til den nu afdøde Svend Auken, som var formand for Socialdemokraterne fra 1987 til 1992, miljøminister i flere perioder og onkel til Ida Auken.

I en alternativ nytårstale fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opfordrede han i et kort videoklip til en bedre tone på de sociale medier.

I klippet oplistede han flere af de nedsættende bemærkninger, som han har modtaget sidste år.

I selve nytårstalen til nationen erkendte statsministeren, at der er en tillidskrise mellem befolkningen og politikerne på Christiansborg.

En krise som politikerne ifølge Løkke bærer deres del af ansvaret for med løftebrud, personsager og forsimplet kommunikation.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce