Opgør.
Foto: BUNDGAARD CARSTEN

Opgør.

Politik

Lars Løkke vil tage et opgør med radikale imamer

Statsministeren inviterer partierne til møde om radikale imamer efter påske. Socialdemokraterne glæder sig.

Politik

Regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fået nok af radikale imamer, der modarbejder det danske demokrati.

Derfor vil han sammen med Folketingets øvrige partier forsøge at finde et passende modsvar.

»Vi skal tage et opgør. Jeg har ikke svarene. Ikke på stående fod. Men jeg vil gerne tilbyde de partier her i folketingssalen - som anerkender det her paradoks, og som gerne vil gøre noget ved det, så vi kan give et samlet virkningsfuldt gensvar, hvor vi ikke bare råber vores afmagt ud fra tagene, men gør noget, der virker - til et samarbejde med regeringen«, siger statsministeren i Folketingssalen ved spørgetimen tirsdag.

»Derfor vil jeg umiddelbart efter påske invitere partilederne til et møde i Statsministeriet for at igangsætte et arbejde med kirkeminister Bertel Haarder (V) i spidsen sammen med integrationsminister Inger Støjberg (V) og andre relevante ministre for at finde løsninger, der virker«.

Lars Løkke Rasmussen roser samtidig Folketingets øvrige partier for at have taget stærk afstand fra de udskældte imamers ytringer.

S: Ræk hånden ud mod mønsterbrydere

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen er positiv over for statsministerens indkaldelse. Hun foreslår dog, at statsministeren selv sætter sig i spidsen for forhandlingerne:

»Det synes jeg er positivt. Det kan endda være, at vi kan afkorte en del af spørgetiden i dag, for jeg havde sådan set tænkt mig at foreslå regeringen og statsministeren at indkalde til præcis de forhandlinger. For vi har behov for samlet på tværs af de politiske partier – rød og blå blok – at nå de fælles løsninger, der skal til for, at alle borgere i Danmark selvfølgelig kan leve frie, demokratisk baserede liv«, siger hun.

Samtidig smider hun et forslag på bordet om også at række en hjælpende hånd ud til dem, der forsøger at løsrive sig de radikale værdier:

»Skulle vi ikke lade indgå i forhandlingerne, at de unge kvinder og mænd, der vil bryde med patriarkalske opdragelsesmønstre, undertrykkende forældre og vold i hjemmet får flere og bedre muligheder for at bryde med et undertrykkende og desværre muslimsk miljø for en dels vedkommende«, siger Mette Frederiksen.

Imamer filmet med skjult kamera

Statsministerens udmelding kommer i kølvandet på en ophedet debat om imamer, der kritiseres for at modarbejde demokrati og danske værdier.

I en dokumentarserie på TV2 rådgiver nogle imamer optaget med skjult kamera blandt andet kvinder til ikke at gå til politiet, hvis deres mand voldtager dem. Dokumentarserien har afsløret, hvad der foregår bag gardinerne i en række af landets moskeer, men er også blevet kritiseret stærkt for at have redigeret moderate nuancer ud af optagelserne.

For Lars Løkke Rasmussen er det dog helt centralt at komme de antidemokratiske kræfter til livs. For de rammer lige ned i vores »samfundssjæl«, mener han.

»Hvordan bekæmper man noget, som er beskyttet af vores fundamentale samfundsværdier? Det er svært. Det rammer lige ned i kernen af vores demokrati. Lige ned i vores samfundssjæl. Det er et paradoks, at mange af de løsningsforslag, som bringes op, umiddelbart støder ind i, at det kan man ikke, fordi der er nogle grundlæggende rettigheder. Hvad vi gør så?«, spørger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce