Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kampvalg. Det vakte opsigt, da næstformand i Venstre, Kristian Jensen, i søndags i Jyllands-Posten ud af det blå og i krystalklare citater lod forstå, at hvis andre måtte overveje at stille op til posten som formand, når en ny engang skal findes, vil det blive i et kampvalg mod ham.
Foto: Jens Dresling

Kampvalg. Det vakte opsigt, da næstformand i Venstre, Kristian Jensen, i søndags i Jyllands-Posten ud af det blå og i krystalklare citater lod forstå, at hvis andre måtte overveje at stille op til posten som formand, når en ny engang skal findes, vil det blive i et kampvalg mod ham.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er der nogen Venstre-folk, der vil i kampvalg med Jensen?

V-næstformand Kristian Jensen vil om nødvendigt gå i kampvalg om formandsposten. Vi har spurgt fem, om de er klar.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At kalde spørgsmålet om Venstres næste formand en varm kartoffel i Venstre er en underdrivelse. Godt nok bedyrer alle toneangivende Venstrefolk officielt, at formandsopgøret forrige år er et overstået kapitel – og derfor aldeles irrelevant.

Derfor vakte det også opsigt, da næstformand i Venstre, Kristian Jensen, i søndags i Jyllands-Posten ud af det blå og i krystalklare citater lod forstå, at hvis andre måtte overveje at stille op til posten som formand, når en ny engang skal findes, vil det blive i et kampvalg mod ham.

LÆS OGSÅ

Det store ubesvarede spørgsmål er imidlertid, hvem der i givet fald kommer til at stille op i det kampvalg, Kristian Jensen er parat til.

Politiken har sat sig for forsøge at indsnævre kandidatfeltet og har derfor spurgt de mest fremtrædende ’måske-kandidater’.

Læs selv deres svar her:

Søren Pind:

»I Venstre har vi en god formand, og den diskussion er utidig«.

I forbindelse med Venstres landsmøde i 2013 var diskussionen om, hvorvidt en Venstre-næstformand automatisk også er den næste formand, udtalte Søren Pind til Politiken:

»Så vidt jeg ved, findes der kun arvefølger i monarkiet«.

Om den udtalelse siger han nu, at han »intet nyt har at føje til«.

»Venstre er et folkeligt parti, ikke et monarki med arvefølge«.

Søren Gade:

»Jeg bliver ligesom bragt ind i et spil, som jeg dybest set ikke ønsker at være en del af. Og jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det. Jeg er ikke næstformand, og jeg er ikke kandidat til at blive næstformand. Jeg går ikke i seng om aftenen og håber på, at nogen får en sten i hovedet, fordi jeg så kan træde ind på en bane et eller andet sted«.

Troels Lund Poulsen har gjort op, at han ikke er gjort af det stof. Har du også gjort det op?

»Jamen, hvis jeg nu siger, at jeg ikke har de ambitioner, så tror folk ikke på mig. Det bliver sat ind i en eller anden kontekst. Først blev jeg ikke minister. Hvorfor blev jeg ikke det? Var det, fordi jeg ikke ville det? Nå, men så ville jeg ikke det. Er det, fordi jeg skal have en anden rolle? Det er ligegyldigt, hvad jeg ville have gjort i mit politiske liv, så bliver det sat ind i en eller anden kontekst. Men jeg har ikke nogen drøm, heller ikke nogen hemmelig drøm«.

Inger Støjberg:

Har ikke ønsket at stille op til interview til denne artikel.

Hun blev dog i december i et interview med Politiken spurgt, om hun skal være formand for Venstre.

»Jeg kan ikke se det for mig«, svarede hun ved den lejlighed og tilføjede efter et sekunds kunstpause: »Nu«.

Politiken har i forbindelse med denne artikel tilbudt hende at uddybe det svar, hvilket hun har takket nej til.

Troels Lund Poulsen:

»Der er ikke en formand i mig. Af flere årsager kommer jeg ikke til at gå efter at blive formand for Venstre. Et, fordi jeg ikke vil være god nok. To, fordi jeg føler, at man kommer til at give for meget af ens liv til et parti. Jeg har givet rigtig meget til Venstre, og jeg har også fået rigtig meget til gengæld. Men jeg har ikke den ambition, og det er ikke der, hvor jeg vil gøre bedst nytte. Det er på andre placeringer«.

Peter Christensen:

Vil du fuldstændigt udelukke, at du kunne være en kommende formand for Venstre?

»Ja, det tør jeg godt udelukke«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det tør du godt udelukke?

»Ja, det tør jeg godt udelukke. Fordi jeg har været tæt på formænd for Venstre igennem mange år og kan se, hvad det er for en arbejdsbyrde og et liv, det medfører. Så det har jeg det godt i maven med at svare klart nej til«.

LÆS OGSÅ

Jeg tror, du mener et klart »ja« (til at udelukke det, red.)…?

»Klart ja! Ha, ha, ja!«

Du sagde jo også efter sidste valg (da han ikke blev genvalgt, red.), at nu var du færdig i politik …?

»Ja«.

Skal vi tage det her for bedre varer end det, du sagde dengang?

»Jamen, det skulle man også dengang. Men det her kan man være helt sikker på«, siger han.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden