Dengang. I 2012 gik Troels Lund Poulsen til angreb på den daværende miljøminister, Ida Auken, og beskyldte hende for at sylte leveringen af de 73 søkort.
Foto: Peter Hove OLESEN

Dengang. I 2012 gik Troels Lund Poulsen til angreb på den daværende miljøminister, Ida Auken, og beskyldte hende for at sylte leveringen af de 73 søkort.

Politik

DF til Troels Lund Poulsen: Læg dig fladt ned

Ifølge DF gør erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) sig skyldig i det samme, som han i 2012 kritiserede minister for.

Politik

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) kan lige så godt lægge sig fladt ned og erkende, at det, han i 2012 kritiserede daværende miljøminister Ida Auken (R) for, gør han sig nu selv skyldig i.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis erhvervs- og vækstordfører, Hans Kristian Skibby, efter at Politiken mandag beskriver, at regeringens planer om at udflytte statslige arbejdspladser i tilfældet Geodatastyrelsen kan udskyde etableringen af grønlandske søkort.

»Jeg kan jo ikke stå på mål for, hvad Troels Lund har lovet i 2009, og hvad han har kritiseret i 2012. Det må han jo selv plædere sig ud af«, siger Skibby, der fastslår, at DF fortsat bakker op om flytningen af Geodatastyrelsen fra København til Aalborg.

»Jeg vil bare sige, at hvis det nu var mig selv, der havde skullet forklaret mine udtalelser i 2009 og 2012, så ville jeg da lægge mig fladt ned og sige, at det harmonerer jo ikke set i forhold til, at det, han kritiserer den ene minister (Ida Auken, red.) for, er jo sådan set det samme, som han selv bliver kritiseret for nu«, fortsætter Hans Kristian Skibby.

Han henviser til, at Grønlands minister for infrastruktur Knud Kristiansen nu vil kræve en redegørelse fra regeringen om forløbet.

Gammelt Troels Lund-løfte

Netop Troels Lund Poulsen indgik tilbage under VK-regeringen i 2009 som miljøminister en aftale med Grønlands selvstyre om inden 2018 at levere 73 søkort til Grønland, hvor det ellers kan være livsfarligt at sejle.

Det ville med Troels Lund Poulsens ord dengang gøre, at der vil »være en mindre risiko for ulykker, hvor konsekvensen kan være tab af menneskeliv og forurening af miljøet«.

Siden kom SRSF-regeringen til, og i 2012 gik Troels Lund Poulsen så til angreb på den nye miljøminister, Ida Auken, og beskyldte hende for at sylte leveringen af de 73 søkort.

I fjor kom Venstre så som bekendt igen til magten igen, og Politiken kan mandag via aktindsigter fortælle, at regeringens storstilede plan om udflytning af knap 4.000 statslige arbejdspladser - som Troels Lund Poulsen i øvrigt er spydspids for - nu kan udskyde planen om søkortene.

Troels Lund Poulsen har ikke selv ønsket at svare på spørgsmål om udskydelsen, men hans kollega, klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) erkender skriftligt i Politiken mandag, at situationen er »meget uheldig«, fordi det må »forventes at forsinke den nuværende aftale om levering af søkort«.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce