Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

SOCIALPOLITIK Der skal være større effekt af stofmisbrugsbehandlingen (arkivfoto fra fixerummet på Vesterbro)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

SOCIALPOLITIK Der skal være større effekt af stofmisbrugsbehandlingen (arkivfoto fra fixerummet på Vesterbro)

Politik

Fakta: Her er regeringens nye sociale mål

Regeringens sociale mål skal gøre færre udsatte og skaffe flere i arbejde.

Politik

Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V) præsenterer i dag regeringens sociale mål: '10 mål for social mobilitet - fordi alle kan', lyder overskriften.

Målene skal give retningen og sikre »fremdrift« i socialpolitikken.

Hvor den tidligere regering havde sociale 2020-mål, er den ny regerings udspil mål for større social mobilitet.

LÆS OGSÅ DEN FORRIGE REGERINGS SOCIALE MÅL:

Færre skal være socialt udsatte, og flere skal i arbejde, eller være del af 'arbejdsfællesskabet', som det hedder.

Med afsæt i det personlige ansvar

Det fremhæves, at nogle mennesker har sociale problemer, der er for store til, at de selv kan løse dem på egen hånd. De skal hjælpes:

»Med afsæt i den enkeltes personlige ansvar skal socialpolitikken forebygge og afhjælpe sociale problemer«, står der blandet andet i målene.

:

Socialpolitikken skal satse på indsatser, som virker, hvilket skal skabe en »effektiv socialpolitik«. Og så skal kommunerne, som står for mange af de sociale indsatser i højere grad lære af hinanden.

I forhold til den gamle regerings sociale 2020-mål, omfatter de nye langt flere mennesker. De ny retter sig om cirka 143.000 udsatte personer, mens de tidligere havde 55.000 personer i målgruppen.

Af oplægget fremgår i øvrigt, at regeringen vil måles på, »om vi får flyttet de sten, der måtte ligge i vejen for kommuner, regioner og organisationer, når det handler om at udbrede virksomme metoder. Og regeringen vil måles på, om viden indsatser stilles til rådighed«.

Der er derfor ikke konkrete tal for, hvor langt målene skal have rykket sig hvornår. Men målene er valgt udfra, at der rent faktisk er valide tal for områderne – og der er ikke mål for eksempelvis livskvalitet eller trivsel.

Også områder som for eksempel prostitution eller senfølger af seksuelle overgreb er vigtige for regeringens socialpolitik, men er ikke omfattet af målene, fordi der ikke er præcise tal.

Målene skal følges op med en årlig socialpolitisk redegørelse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce