Sushi. En kok på Fanø står til udvisning på grund af sæsonarbejde. Anders Samuelsen (LA) mener, at loven er alt for firkantet. Arkivfoto.
Foto: Finn Frandsen

Sushi. En kok på Fanø står til udvisning på grund af sæsonarbejde. Anders Samuelsen (LA) mener, at loven er alt for firkantet. Arkivfoto.

Politik

Liberal Alliance kalder udvisning af kinesisk familie grotesk

Det giver ikke mening, at folk, der tjener penge og knokler, bliver bedt om at rejse ud af landet, siger LA.

Politik

Det provokerer retsfølelsen, at en kinesisk familie, som har drevet en sushirestaurant på Fanø, står til at blive udvist af Danmark, mens den kriminelle Gimi Levakovic slipper.

»Det er et eksempel på, at lovgivningen er alt for firkantet. Nogle gange bliver man bare nødt til at hæve sig op i helikopteren og se på, hvad der giver mening«, siger Anders Samuelsen.

Den kinesiske familie har tjent de penge, der kræves for at få opholdstilladelse i Danmark, men fordi beløbet ikke er faldet kontinuerligt over hele året, kan familien ikke blive i Danmark.

»Det er grotesk, at folk, der knokler derudad og ikke ligger det offentlige til last, bliver bedt om at rejse ud af landet, mens kriminelle, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, får lov at blive«, siger han.

Ifølge Udlændingestyrelsens regler for opholds- og arbejdstilladelse skal årsindkomsten nemlig tjenes jævnt fordelt på hele året. Men det er ikke muligt for sushirestauranten på Fanø, fordi kunderne i høj grad er turister.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden