MF'er lejer ud på Airbnb og får tilskud til husførelse

Liberal Alliances Mette Bock har lejet sin lejlighed ud på Airbnb og får samtidig tilskud fra staten.

Politik

Liberal Alliances folketingspolitiker Mette Bock har gjort en forretning ud af at skulle bo to steder, skriver Ekstra Bladet.

Politikeren er fra Jylland, hvor hun har en bolig. Men samtidig har hun købt en lejlighed i København, som hun ifølge avisen ofte lejer ud på udlejningstjenesten Airbnb.

Lejligheden i København er blevet lejet ud til til 953 kroner per nat ifølge udlejningstjenesten, samtidig med at Mette Bock modtager 30.099 skattefrie kroner til at dække udgifter ved dobbelt husførelse af staten.

Ekstra Bladet er blevet gjort opmærksom på udlejningen af en af brugerne, der undrede sig over sin lejers titel og siden kontaktede avisen.

Over 25 anmeldelser er der ifølge Ekstra Bladet blevet skrevet af lejligheden på Airbnb.

Mette Bock selv siger til Ritzau, at hun ikke finder det forkert at bruge tjenesten, fordi hun selv ejer lejligheden.

»Sagen er, at jeg har købt min egen lejlighed, og at jeg betaler alle udgifter til min lejlighed. Jeg betaler min it, min varme, mit vand og min el«.

»Så hvad er problemet? Det er min egen bolig, som jeg selv ejer. Jeg er noget nær det eneste folketingsmedlem fra provinsen, som selv betaler alle egne boligudgifter«.

»Jeg kan ikke forstå forargelsen«, siger Mette Bock, der blandt andet er udenrigsordfører for sit parti og medlem af Folketingets Præsidium.

Hun henviser samtidig til, at hun også vil få tilskuddet for den dobbelte husførelse, når hun om en måneds tid flytter ind i en præsidiumelejlighed på Christiansborg.

Udlejningstjenesten Airbnb har været omdiskuteret, fordi Airbnb ikke offentliggør brugernes indtjening til de danske skattemyndigheder. Dermed kan de danske skattemyndigheder ikke se, om brugerne er skattepligtige af deres udlejningsindkomst.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce