Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: HJORTH DANIEL
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opgør ulmer i Venstre i København

Venstres bestyrelse i hovedstaden peger ikke på Pia Allerslev som spidskandidat.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bestyrelsen i Venstre i København er gået imod den hidtidige spidskandidat for partiet i hovedstaden, børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev.

Bestyrelsen har i stedet peget på Cecilia Lonning-Skovgaard som ny spidskandidat til kommunalvalget i 2017. Det er dog fortsat op til medlemmerne af Venstre i København at bestemme, hvem der skal kåres som partiets spidskandidat. Dette afgøres ved et opstillingsmøde i september, hvor medlemmerne også kan gå i dialog med de to kandidater.

Cecilia Lonning-Skovgaard er Venstres politiske ordfører i Københavns Borgerrepræsentation. Hun fik 963 personlige stemmer ved sidste kommunalvalg. Pia Allerslev fik 13.903 stemmer.

»Bestyrelsen stod med to fantastisk stærke og yderst kompetente kandidater, men har vægtet Cecilia Lonning-Skovgaards mangeårige politiske arbejde i Borgerrepræsentationen for Venstre, hendes store ledelses- og erhvervserfaring og politiske visioner«, lyder det i en pressemeddelelse udsendt af Venstres bestyrelse i København i aftes.

Første skridt på vejen

»Jeg er glad og stolt over den tillid, en samlet bestyrelse har vist mig. Samtidig er jeg helt klar over, at dette kun er første skridt på vejen, da det er medlemmerne, der på opstillingsmødet i september beslutter, hvem der skal være spidskandidat«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til Politiken.

Hvad er det for nogle kompetencer, du kommer med?

»Jeg har siddet i Borgerrepræsentationen i mere end 8 år og har mere end 10 års ledelseserfaring fra det private erhvervsliv. På den baggrund har bestyrelsen vurderet, at jeg vil være den bedste til at formidle samarbejdet, samle partiet og stå i spidsen for Venstre og vores politiske projekt frem mod valgkampen næste år«, siger hun.

Selv om Venstres bestyrelse i hovedstaden altså har besluttet at pege på Cecilia Lonning-Skovgaard, så stiller Pia Allerslev fortsat også op som partiets spidskandidat frem mod næste års kommunalvalg.

»Jeg mener, at jeg også i de kommende valgperioder har rigtig meget at tilbyde Venstres vælgere og københavnerne. De næste måneder vil jeg bruge på at være i fortsat dialog med københavnerne, Venstres vælgere og ikke mindst Venstres medlemmer«, skriver Pia Allerslev på Facebook.

Klare mærkesager

Venstre har i de seneste mange, mange år forgæves forsøgt at kapre overborgmesterposten fra Socialdemokraterne.

LÆS OGSÅ

Før Pia Allerslev blev børne- og ungdomsborgmester var hun kulturborgmester i hovedstaden i en årrække.

Nu skal hun altså op mod Cecilia Lonning-Skovgaard ved opstilingsmødet i september, hvor medlemmerne skal vælge, hvem de mener skal være partiets spidskandidat.

Cecilia Lonning-Skovgaard er bestemt ikke lige så kendt i offentligheden som Pia Allerslev er, men hun er alligevel fortrøstningsfuld.

»Jeg har meldt mig som kandidat i en legitim demokratisk proces, fordi jeg mener, at jeg har en masse at byde på qua mine mange år i Borgerrepræsentationen og min erhvervserfaring. At det indebærer, at jeg skal op mod Pia Allerslev er en naturlig konsekvens heraf«, siger hun.

Hvad skal der til for, synes du, for at Venstre kan klare sig godt ved valget næste år ?

»Primært to ting. 1) Der skal lægges en tydelig borgerlig-liberal linie med klare mærkesager, som både spidskandidat og de øvrige kandidater kender og står inde for. 2) Der skal etableres et samarbejde med de øvrige blå partier med Venstre i spidsen, så vi sammen udgør et synligt alternativ til Frank Jensen«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden