Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Løkke efter møde med Merkel: EU skal holde sammen

EU-landene skal holde sammen oven på brexit, understregede statsministeren på besøg i Tyskland.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er afgørende, at medlemslandene holder sammen på EU, når Storbritanniens stol snart står tom omkring bordet i Bruxelles.

Sådan lød statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) budskab, da han fredag aften var inviteret til arbejdsmiddag hos Tysklands kansler, Angela Merkel, sammen med sine svenske, finske og hollandske kolleger på Schloss Meseberg lidt uden for Berlin.

Mødet fandt sted forud for topmødet i Bratislava 16. september, hvor de tilbageværende 27 medlemslande skal drøfte, hvordan EU kommer videre oven på brexit.

I Bratislava skal der for første gang sættes mere kød på en erklæring, som de tilbageværende 27 EU-lande vedtog i Bruxelles i slutningen af juni.

»Mit budskab til kollegerne var, at vi ikke skal kaste EU ud i nye, vidtløftige forfatningsprojekter. Befolkningerne forventer handling og resultater«, udtaler statsministeren i en skriftlig kommentar.

»Det, vi har brug for, er et slankere og mere fokuseret EU, som leverer praktiske løsninger på de fælles problemer medlemslandene står over for«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden