0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sløv start for regeringens flygtningeuddannelse

Kun tre flygtninge er foreløbig registreret på ny integrationsuddannelse, der skal være en nøgle til at bringe flygtninge i arbejde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
CICILIE S. ANDERSEN (arkiv)
Foto: CICILIE S. ANDERSEN (arkiv)

praktik. Med regeringens flygtningeuddannelse skal flygtninge og familiesammenførte kvalificere sig til job gennem et uddannelsesforløb og praktik.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De første officielle tal tegner skidt for effekten af den nye integrationsgrunduddannelse (IGU), der har til formål at forvandle offentligt forsørgede flygtninge til aktive skattebetalere på det danske arbejdsmarked.

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i marts præsenterede en trepartsaftale om integration, sagde han, at regeringen, lønmodtagerne og arbejdsgiverne med den nye aftale tog »store skridt« i retning mod at minimere menneskelige og økonomiske omkostninger forbundet med migrationskrisen.

Konkret fremhævede han bl.a. den nye integrationsgrunduddannelse, der med hans egne ord betyder, at virksomheder »let og ubureaukratisk« kan ansætte flygtninge til en løn svarende til deres kvalifikationer. Men siden lov om integrationsuddannelse trådte i kraft 1. juli, har Styrelsen for International Rekruttering og Integration kun registreret tre såkaldte IGU-forløb på landsplan.

De nye tal viser, at der er tale om en »håbløs aftale«, siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti.

»De satte noget i værk, som i teorien skulle være et guldæg og en stor løsning, men jeg mener ikke, at man har undersøgt det grundigt nok«, siger han.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce