Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Opdeling Inger Støjberg ville også opdele elever efter etnicitet, hvis hun var rektor på et gymnasium som Lankaer Gymnasium

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Støjberg om opdeling på gymnasium: Jeg ville gøre det samme

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg havde også opdelt klasser efter etnicitet, hvis hun havde været rektor på omdiskuteret gymnasium.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har bestemt ikke noget imod, at rektoren på et gymnasium i Tilst ved Aarhus har valgt at opdele eleverne i klasser efter etnicitet. Ja, faktisk ville hun gøre det samme, hvis hun selv havde været rektor på det pågældende gymnasium.

»Nu er jeg jo ikke rektor, men ja, det ville jeg gøre. I og med at jeg ikke har noget at udsætte på ham, synes jeg, han har handlet helt fornuftigt med det her«, forklarer Støjberg til Politiken og tilføjer:

»Jeg forstår godt gymnasierektoren, og jeg forstår godt den skoleleder - og gymnasierrektor i det her tilfælde - der forsøger at give de elever, de har, så almindelig en dansk hverdag som overhovedet muligt«, tilføjer hun.

Og ikke-etniske danskere lever ikke i en almindelig dansk hverdag?

»Det her handler jo om, at der er danske elever, som er kommet i mindretal på deres eget gymnasium. Som det også er blevet fremhævet, så er det bare sådan, at det, jeg vil betegne som helt almindelig dansk ungdomsliv, der indbefatter et socialt liv også, bare er anderledes. Og det, tror jeg bare, man er nødt til at forholde sig til. Så jeg har ikke noget som helst at udsætte på gymnasierektoren«, svarer Støjberg.

Det er Jyllands-Posten, der i dag kan berette om Langkær Gymnasium, hvor rektoren som konsekvens af mange ikke-etniske danske elever i klasserne har valgt at opdele eleverne i henholdsvis klasser med etniske danske elever og ikke-etniske danske elever.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden