applaus. Der blev klappet af de delegerede ved Dansk Folkepartis, da der blev talt dunder om flygtninge ved partiets årsmøde i Herning.
Foto: Claus Bonnerup/Polfotos Nyhedstjeneste

applaus. Der blev klappet af de delegerede ved Dansk Folkepartis, da der blev talt dunder om flygtninge ved partiets årsmøde i Herning.

Politik

Thulesen om partifællers udfald mod udlændinge: Noget var for hårdt, andet var humoristisk

Det er ikke alle udlændinge, der sviner, svindler, stjæler, voldtager og dræber, fastslår DF's formand.

Politik

Der blev klappet fra salen, da københavnske Cheanne Nielsen lørdag på Dansk Folkepartis årsmøde talte dunder på talerstolen.

»Hvorfor skulle udlændinge klare sig selv, nu hvor de har krav på husly og lommepenge fra staten. De kommer hertil. De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager og de dræber«, som hun sagde.

Men ordene var for grove, mener partiformand Kristian Thulsen Dahl.

»Nu tror jeg, den pågældende i hvert fald til nogle af folkene her i salen har sagt, at det var for generaliserende. At vedkommende vist burde have været mere bestemt i forhold til ’nogle’ indvandrere og ikke alle indvandrere. Så jeg tror i virkeligheden, at den pågældende person selv mener, at hun kom til at være for generaliserende fra talerstolen«.

Mener du også det?

»Ja, ja, det mener jeg da også. Det er jeg helt enig med hende i«, svarer Kristian Thulesen Dahl.

Cheanne Nielsen: Det gik galt, jeg manglede et ord

Over for Politiken trækker Cheanne Nielsen da også delvist i land.

»Jeg skulle have sat ordet 'nogle' ind i min tale. Det var det, der gik galt, og det har jeg bestemt lært af«, forklarer hun.

Cheanne Nielsens ord vakte hurtigt opmærksomhed i andre partier, og Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, slog fast på facebook, at han ville have smidt hende ud sammen med dem der klappede, hvis det var blevet sagt på Liberal Alliances landsmøde.

Folketingsmedlem: Giv migranter kondisko og lad dem gå hjem

Opmærksomhed fik det også, da folketingsmedlem Marlene Harpsøe (DF) forklarede, at Danmark bruger for mange penge på at udsende afviste asylansøgere.

»Så kære årsmøde, jeg har en meget bedre idé. Giv i stedet migranterne et par kondisko. Hvis de kan gå hele vejen herop, så kan de også gå hjem igen«, sagde hun.

Den kunne de også godt lide blandt tilhørerne i salen, og den melding er da heller ikke for grov, mener Thulsen Dahl.

»Det tog jeg lidt som en humoristisk bemærkning – ment som humoristisk fra hendes side, og sådan tog salen det også«, siger han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce