DF revser kommuner: Sæt jer ind i 225-timersreglen

Mange kommuner har slet ikke læst vejledningen til 225-timers reglen, hævder Dansk Folkeparti.

Politik

Den vejledning, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har sendt til kommunerne om den nye 225-timersregel, ligger blot og samler støv i de kommunale skuffer.

Ifølge Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, er der nemlig kommuner, som slet ikke har læst vejledningen.

Reaktionen kommer, efter at nye tal ifølge Information viser, at der er meget stor forskel på, hvor mange kontanthjælpsmodtagere kommunerne undtager fra den nye 225-timersregel.

»Det er et meget stort problem. Det skyldes, at kommunerne ikke følger den vejledning, der er sendt ud. De har en vejledning, der siger, hvordan reglen skal bruges«, siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

Afviser politisk hastværk

225-timersreglen er en del af en større jobreform. Reglen indebærer, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde minimum 225 timer om året for at undgå, at deres ydelse bliver sat ned.

»Hvis de ikke har sat sig ind i lovgivningen og den vejledning, der er sendt, vil der komme forskellige vurderinger. Og kontanthjælpsmodtagerne skal jo gerne kunne regne med, at de får den samme behandling«, siger han.

Loven blev vedtaget 17. april. Det var 14 dage før, den trådte i kraft 1. april. I de 14 dage sendte styrelsen vejledninger ud til kommunerne.

Spørgsmål: Kan det ikke være fordi, vejledningerne er for dårlige, og det var noget hastværk?

»Vi sendte allerede vejledningerne i foråret, og så regnede vi da med, at de havde styr på det nu«, siger Bent Bøgsted.

S: Drop reglen

Når kommunerne har læst vejledningen, skal socialrådgiverne bruge deres sunde fornuft til at forvalte reglerne, siger ordføreren.

»Sagerne kan være vidt forskellige fra kommune fra kommune, og det kan en vejledning ikke sige noget om. Hvis man er syg, skal man ikke have 225 timers arbejde«, siger han.

Socialdemokratiet stemte imod vedtagelsen af 225-timersreglen. Partiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn, mener, at man simpelthen bør droppe reglen.

»Det er en stor opgave for kommunerne, fordi de skal gennemgå alle borgere. Derfor mener jeg, at man skal holde sig fra reglen«, siger Leif Lahn.

»I stedet skal man bede kommunerne bruge kræfter på at få ressourceforløbene og kontanthjælpsreformen til at virke. Lige nu bruger man for meget tid på noget, som ikke virker«, siger han.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce