Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Jakob Axel: Det frie sygehusvalg er ikke suspenderet

Borgerne kan stadig gøre brug af blandt andet behandlingsgarantien. Det frie sygehusvalg bliver først suspenderet til oktober.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Har man ventet længere end fire uger på behandling, kan man stadig gøre brug af behandlingsgarantien og blive henvist til privat hospitaler eller behandling i udlandet.

Det fastslår sundhedsminister Jakob Axel Nielsen på et samrådsmøde.

»Det frie sygehusvalg vil blive suspenderet ved først givne lejlighed, det vil sige, når Folketinget mødes igen efter sommerferien. Det kræver selvfølgelig en lovændring at suspendere det«, siger han.

Dermed bliver det frie sygehusvalg ikke sat på stand-by i et år, som finansminister Lars Løkke Rasmussen tidligere har meldt ud, men i otte måneder - fra oktober 2008 til juli 2009, hvor man efter planen vil ophæve suspensionen igen.

Suspenderet på grund af strejken
Regeringen har lagt op til, at det frie sygehusvalg skal afskaffes midlertidigt på grund af de knap 400.000 aflyste operationer, strejken på sundhedsområdet har medført.

For at komme af med ventelisterne skal regionerne derfor bruge de penge, de i øjeblikket bruger på det frie sygehusvalg, til at opkøbe operationer hos privathospitaler.

Sundhedsministeriet vil offentliggøre en detaljeret plan for, hvordan aftalen mellem regionerne og de private sygehuse helt konkret skal udmøntes.

En af hovedpointerne fra denne plan er, at de mest akutte patienter skal have ret til behandling først.

Minister vil ikke indkalde Folketinget i sommerferien
SF, der har indkaldt ministeren i samråd, opfordrer ministeren til ekstraordinært at indkalde folketinget i sommerferien, så loven om at sætte det frie sygehusvalg på stand-by kan vedtages med det samme.

Men det ønsker Jakob Axel Nielsen ikke.

»Den videre proces er, at vi skal i salen, og der er i velkommen til at komme med«, siger han og tilføjer, at han allerede har talt med nogle partier og sikret sig, at der vil være flertal for forslaget, når det skal behandles.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden