Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pressemøde. Anders Samuelsen taler ved trekløverregeringens pressemøde i går.
Foto: Jens Dresling

Pressemøde. Anders Samuelsen taler ved trekløverregeringens pressemøde i går.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny udenrigsminister havde ikke en udenrigspolitik for fem år siden

I 2011 havde Liberal Alliance ikke en udenrigspolitik. Nu skal Anders Samuelsen styre udenrigsministeriet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Liberal Alliances leder Anders Samuelsen står til at blive udenrigsminister i den nye VLAK-regering.

Det er dog ikke mange år siden, at partiet slet ikke havde en udenrigspolitik. I 2011, hvor der var krig i Libyen, slog politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll fast, at Liberal Alliance ikke mente noget om, hvordan situationen i Libyen eller andre udenrigspolitiske spørgsmål skulle løses.

»Det er regeringen, der fører Danmarks udenrigspolitik, så vi støtter de beslutninger, regeringen træffer«, sagde han dengang i en artikel i Politiken.

I 2014 understregede Anders Samuelsen, at partiet nu havde fået en udenrigspolitik. Det skete i Debatten på DR i et program, der handlede om koalitionen mod Islamisk Stat. Partiets politik gik dog primært ud på at følge USA.

»Nu har vi siddet i Folketinget i tre år, og selvfølgelig har vi også en udenrigspolitik. Vores udenrigspolitik er, at vi følger det, amerikanerne beder os om«, sagde Samuelsen.

En friere verden

På partiets hjemmeside bliver der i dag sat en del flere ord på:

»Liberal Alliances tilgang til udenrigspolitikken er pragmatisk og løsningsorienteret. Vi ønsker en friere og rigere verden, hvor menneskers og nationers ret til frihed, demokrati, selvbestem- melse og frihandel står i centrum. Det er den bedste forudsætning for at skabe fred«, lyder det.

ANALYSE

Her fremgår det også, at LA er tilhænger af, at Danmark deltager i EU, FN og NATO, men at der er behov for ændringer:

»Som et lille, klogt land ser vi det som Danmarks opgave og mulighed at arbejde for, at disse organisationer besinder sig på deres oprindelige udgangspunkt: fred, frihed og frihandel. Der er behov for reformer af den måde, organisationerne arbejder på. Modernisering og reformer skal sikre, at de organisatoriske strukturer og politiske mål understøtter hinanden«.

I det nye regeringsgrundlag, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Søren Pape Poulsen (K) og Anders Samuelsen søndag præsenterede på Marienborg, står der, at regeringen i foråret 2017 vil fremlægge en udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi.

Der står også, at regeringen vil arbejde for at øge dansk eksport, og at samarbejdet med både USA, Europa og Norden skal udvikles.

Den nye regering præsenteres på Amalienborg mandag kl. 11.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden