Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rokade. Thyra Frank bliver ny ældreminister i den nye regering.
Foto: Jens Dresling/Joachim Adrian

Rokade. Thyra Frank bliver ny ældreminister i den nye regering.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kabalen er gået op: Her er de 22 ministre i trekløverregeringen

Samuelsen hiver gammel kending op af hatten. Se listen her.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På trods af at det siden i aftes er pippet frem med nyheder om nye ministerposter, er der flere overraskelser på den ministerliste, Statsministeriet har offentliggjort her til morgen.

Justitsminister Søren Pind (V) skifter fra Justitsministeriet og bliver uddannelses- og forskningsminister, mens Liberal Alliance får placeret en gammel kending på posten som ældreminister: Nemlig den tidligere plejehjemleder Thyra Frank, der sad i Folketinget i sidste valgperiode, men ikke blev genvalgt i juni sidste år.

Overraskende er det også, at der tilsyneladende ikke er blevet plads til Venstreveteranen Bertel Haarder på ministerholdet. Han må aflevere sit Kirke- og Kulturministerium til Mette Bock (LA).

Inger Støjberg beholder udlændinge- og integrationspolitikken under sig, men afleverer til gengæld boligområdet til Liberal Alliances Ole Birk Olesen, der bliver transport-, bygnings- og boligminister.

Sophie Løhde (V) ryger som sundhedsminister. Hun overgiver posten til Ellen Trane Nørby (V) og overtager selv posten som minister for offentlig innovation. Samtidig bliver Liberal Alliances Merete Riisager ny undervisningsminister efter Ellen Trane Nørby.

Derudover stopper Ulla Tørnæs (V) som uddannelses- og forskningsminister og bliver i stedet minister for udviklingssamarbejde.

Samlet set er der nu 22 ministerposter - altså 5 flere end hidtil - hvoraf Venstre får 13 poster, konservative får 3, og Liberal Alliance får 6.

Se den komplette liste her:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden