Rokade. Thyra Frank bliver ny ældreminister i den nye regering.
Foto: Jens Dresling/Joachim Adrian

Rokade. Thyra Frank bliver ny ældreminister i den nye regering.

Politik

Kabalen er gået op: Her er de 22 ministre i trekløverregeringen

Samuelsen hiver gammel kending op af hatten. Se listen her.

Politik

På trods af at det siden i aftes er pippet frem med nyheder om nye ministerposter, er der flere overraskelser på den ministerliste, Statsministeriet har offentliggjort her til morgen.

Justitsminister Søren Pind (V) skifter fra Justitsministeriet og bliver uddannelses- og forskningsminister, mens Liberal Alliance får placeret en gammel kending på posten som ældreminister: Nemlig den tidligere plejehjemleder Thyra Frank, der sad i Folketinget i sidste valgperiode, men ikke blev genvalgt i juni sidste år.

Overraskende er det også, at der tilsyneladende ikke er blevet plads til Venstreveteranen Bertel Haarder på ministerholdet. Han må aflevere sit Kirke- og Kulturministerium til Mette Bock (LA).

Inger Støjberg beholder udlændinge- og integrationspolitikken under sig, men afleverer til gengæld boligområdet til Liberal Alliances Ole Birk Olesen, der bliver transport-, bygnings- og boligminister.

Sophie Løhde (V) ryger som sundhedsminister. Hun overgiver posten til Ellen Trane Nørby (V) og overtager selv posten som minister for offentlig innovation. Samtidig bliver Liberal Alliances Merete Riisager ny undervisningsminister efter Ellen Trane Nørby.

Derudover stopper Ulla Tørnæs (V) som uddannelses- og forskningsminister og bliver i stedet minister for udviklingssamarbejde.

Samlet set er der nu 22 ministerposter - altså 5 flere end hidtil - hvoraf Venstre får 13 poster, konservative får 3, og Liberal Alliance får 6.

Se den komplette liste her:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce