Bertel Haarder fortæller, at han troede, at jobbet som konsul var ledigt.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Bertel Haarder fortæller, at han troede, at jobbet som konsul var ledigt.

Politik

Bertel Haarder takker nej til generalkonsul-post

Jeg vil ikke trænge mig på, lyder Bertel Haarders begrundelse for at takke nej til post.

Politik

Efter massivt pres vælger Venstre-veteranen Bertel Haarder nu at takke nej til posten som generalkonsul i Flensborg.

»Jeg afslår tilbuddet og glæder mig til arbejdet i Folketinget, blandt andet med kulturen og det nordiske«, siger Bertel Haarder i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Haarder fik tilbudt posten, samtidig med at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for nyligt afsatte ham som kulturminister.

Men særligt læserbreve i Flensborg Avis har vist, at mange lokale borgere er ualmindeligt forargede over, at den nuværende generalkonsul, Henrik Becker-Christensen, måtte vige pladsen for at gøre plads til Haarder.

Også Henrik Becker-Christensen har været ked af, at han skulle forlade posten, fortalte han i et interview med Politiken torsdag.

»Jeg kan kun sige, at det er en regeringsbeslutning og ikke noget, jeg selv har søgt om. Men jeg fortsætter så i Udenrigsministeriet efter 1. september (...) Jeg fik at vide, at der var truffet en regeringsbeslutning om det skifte. Det fik jeg at vide den mandag, og det blev så offentliggjort om onsdagen«, lød det fra ham.

I Politiken torsdag erklærede Haarder sig »ked af«, at Becker ærgrede sig.

I den nye skriftlige kommentar fra Haarder, siger han:

»Jeg troede, den tilbudte post var på vej til nybesættelse. Jeg glædede mig til at arbejde frem mod genforeningsjubilæet. Jeg er opvokset i Grænselandet«.

Og han tilføjer:

»Jeg brænder for - og har alle forudsætninger for at synliggøre og arbejde for mindretallene. Men posten er jo besat, og jeg vil ikke trænge mig på«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce