Ifølge Center for Familieudvikling vil forebyggende rådgivning med stor sandsynlighed føre til færre skilsmisser.
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Ifølge Center for Familieudvikling vil forebyggende rådgivning med stor sandsynlighed føre til færre skilsmisser.

Politik

Minister: Staten skal redde flere ægteskaber

For at undgå skilsmisser skal staten tilbyde ægteskabsrådgivning, mener social- og børneminister. V og LA er skeptiske.

Politik

Staten skal til at spille en langt større rolle og tilbyde rådgivning til par, allerede før der er knas i parforholdet.

Sådan lyder det nu fra den nytiltrådte social- og børneminister, Mai Mercado (K).

»Staten skal på banen langt tidligere og tilbyde mægling og rådgivning, allerede før man ryger i konflikt eller når til erkendelsen af, at man skal skilles«, siger Mai Mercado.

Også i forhold til børn skal staten spille en større rolle, mener ministeren. Konkret skal sundhedsplejersker blive bedre til at spotte problemer og rådgive – også i hjem, hvor der er meget »ryddeligt og nydeligt«.

Dermed lægger den nye minister op til, at staten generelt skal blande sig mere i familielivet, selv om den nye trekløverregering ellers har gjort den personlige frihed til en kernesag.

Så er det først og fremmest dem, som har knas i ægteskabet, der har en forpligtelse til at gøre noget

I disse måneder forhandler Folketingets partier om et nyt skilsmissesystem. Her har der været fokus på mægling under selve skilsmissen, men den tidligere V-regering lagde ikke op til at tilbyde rådgivning som forebyggelse, sådan som Mai Mercado nu foreslår.

Staten skal blande sig

Ifølge Center for Familieudvikling vil forebyggende rådgivning med stor sandsynlighed føre til færre skilsmisser. De to andre regeringspartier er dog ikke udelt begejstrede for ideen.

»Det vil være spild af ressourcer og gøre en alt for lille forskel«, siger fungerende socialordfører Danny Malkowski (LA).

I Venstre mener man primært, at staten skal blande sig i »højkonfliktsager«.

»Taler vi om knas i et parforhold, hvor det ikke handler om, at der er børn, der lider overlast, så skal staten ikke blande sig. Så er det først og fremmest dem, som har knas i ægteskabet, der har en forpligtelse til at gøre noget«, siger socialordfører Carl Holst.

Mai Mercado mener desuden, at det skal være besværligere at blive skilt, og vil derfor arbejde for at genindføre betænkningstid i forbindelse med skilsmisse, så det ikke længere skal være muligt at blive ’straksskilt’ ved hjælp af et enkelt klik på internettet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce