Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kovendingen blev præsenteret på et pressemøde i forbindelse med VLAK-regeringens seminar på Fyn.
Foto: Carsten Bundgaard

Kovendingen blev præsenteret på et pressemøde i forbindelse med VLAK-regeringens seminar på Fyn.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen freder SU'en - lidt endnu

Regeringen ønsker fortsat at gennemføre en reform af SU'en, der sænker stipendierne, men det bliver ikke i år.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen aflyser SU-besparelser.

»Vi opererer ikke umiddelbart med, at vi skal diskutere SU i 2017«, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde i går i forbindelse med regeringsseminaret.

Da Venstre-regeringen i efteråret fremlagde sin 2025-plan, var det med ambitioner om at beskære SU’en for studerende på videregående uddannelser med 800 kroner. En manøvre, som ifølge planen skulle skaffe 3,3 milliarder kroner. De planer er nu lagt på is frem til den anden side af næste valg.

Krone til krone kommer der ikke til at blive taget penge ud af systemet

»Det hænger sammen med flere ting. Blandt andet med det forhold, at med de meldinger, der har været i debatten, så er det næppe den store brede SU-kreds, som vi kender den i dag, der sætter sig sammen om at ændre SU’en«, siger statsministeren med henvisning til de uskrevne regler for forlig, som betyder, at alle partier i en forligskreds skal være enige, hvis et forlig skal ændres inden et valg.

»Det vil være sådan, at ændringer i SU’en først vil kunne træde i kraft ved næste valg. Og det skal som bekendt først være i 2019. Så der er ikke noget akut behov for at få afklaret det«, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Ambitioner om ny SU

På pressemødet understregede statsministeren dog, at regeringen fortsat har ambitioner om at »justere« SU’en.

Uddannelsesordfører i Venstre Jakob Engel-Schmidt uddyber: »Det betyder, at de tanker, vi fremlagde om at ændre SU’ens komponenter, stadig er der, de er bare sat på ’standby’«.

Han understreger, at regeringen vil bruge alle pengene, som hentes ved at skære i stipendierne, inden for uddannelsessystemet:

»Krone til krone kommer der ikke til at blive taget penge ud af systemet«.

Der er dog fortsat udsigt til reformer på uddannelsesområdet. Ifølge ordføreren er der stadig planer om at justere på rammerne for uddannelsesinstitutionernes økonomi og taxameterordningen. Selv om ambitionerne om en SU-reform altså stadig spøger i regeringen, mener Jakob Engel-Schmidt, at det »er for tidligt at afgøre«, om Venstre vil gå til valg med planer om at skære i SU-stipendierne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden